2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új lendület kell Kispestnek!

Főoldal>Közülünk>Új lendület kell Kispestnek!
 
Írta: Szerk.
2018. március 08. 12:30
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Aki itt él, nap, mint nap szembesülhet azzal, hogy Kispest egy helyben toporog, míg más kerületek látványosan fejlődnek. Üresen álló telkek, elmaradt beruházások, lerobbant állapotok az óvodákban, bölcsődékben. Dr. György István, Kispest egyik országgyűlési képviselőjelöltje igazi városépítő politikus, hiszen korábban Kőbánya polgármestereként 12 éven át segítette a városrész fejlődését, és főpolgármester-helyettesként sok kispesti fejlesztésen is dolgozott. Emellett a rászorulókról sem feledkezik meg, számos jótékonysági kezdeményezésével segíti a nehéz helyzetben lévőket.

Kispesten is sokaknál ismerősen cseng dr. György István neve, hiszen az elmúlt közel egy évtizedben – Budapest főpolgármester-helyetteseként, majd kormánymegbízottként is – számos kispesti fejlesztés ügyét segítette, de jótékonysági akcióval is rengeteg örömkönnyet csalt a kerületünkben élő rászorulók szemébe. Összeállításunkban annak járunk utána, melyek is azok a fejlesztések, amik megvalósulásáért Kispest Fidesz-KDNP-s képviselőjeltöltje is akár kezdeményezőként, akár segítőként részt vett.

 

Felújított Ady Endre út

1,1 kilométeres szakaszon teljesen megújult az Ady Endre út a rendőrség és a Baross utca között. Az 500 millió forintos beruházást dr. György István főpolgármester-helyettesként koordinálta. A munkálatok során a villamosmegállók peronjait is átépítették, a megújuló útszakaszon az egy-egy forgalmi sáv mellett kerékpársáv is létesült, amely kapcsolódik a Hungária úti és a Határ úti meglévő kerékpárút-hálózathoz. Jelenleg az út felújításának folytatásáért lobbizik.

 

Megújult a Sibrik-felüljáró

2015-ben teljesen megújult a Sibrik Miklós úti felüljáró. Új útpályát építettek, a gyalogosjárdán kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros felületet hoztak létre. 

 

Megszépült terek

Közbenjárásával negyed milliárd forintot kapott a Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett Tér_Köz Pályázaton a kerület. A Kossuth tér parkolójának megújítását támogatta a főváros, a beruházás terveit Kispest Önkormányzata készítette el. A Jézus Szíve Templom környezetrendezésére 19 millió forintos támogatást fordíthatott a kerület. A kispesti Fidesz-frakcióval együtt pedig sikeresen lobbizott azért a 110 millió forintért, amelyet a kerület a Fővárosi Önkormányzattól nyert a wekerlei kispiac fejlesztésére. 

 

Úton a Határ út rendbetétele

Dr. György Istvánnak köszönhetően 2014 tavaszán elindult a munka a Határ úti végállomáson, a pavilonok többségét elbontották, megújult a burkolat, a zöld felület, az útpálya, közművek épültek ki. A teljes felújítás befejezését sajnos néhány közterület-használati engedéllyel évek óta nem rendelkező pavilonos akadályozza.  Budapest kormánymegbízottjaként többször szorgalmazta a Határ út rendbetételének befejezését, jogi állásfoglalásában egyértelműsítette: le kell bontani a jogtalanul ott álló pavilonokat. 

 

Kézilabdapálya a Vass Lajos iskolában

A kispesti Fidesz-frakcióval és a Kézilabda Szövetséggel együtt jelenleg azon dolgozik, hogy elkészülhessen egy szabadtéri kézilabda pálya a Vass Lajos Általános Iskolában. A helyszínbejárás már megtörtént, jelenleg a tervekről egyeztetnek.

 

Szabadidőpark a KÖKI-nél

Évek óta keresik a megoldást a KÖKI melletti kiserdő rendbetételére. Dr. György István és a kispesti Fidesz-frakció nemrég kezdeményezett egyeztetést a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, hogy átbeszéljék a lehetőségeket. A megbeszélésen a Pilisi Parkerdő vezetősége arról biztosította a kerületet, hogy támogatják a szabadidőpark kialakítását a helyszínen, és március 15-ig elkészülnek az előzetes tervek is.

 

Szabadidő-és sportpark a Csokonai utcában

A legújabb hírek szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatja a Csokonai utcába tervezett, fitnesz eszközökkel felszerelt szabadidő-és sportpark kialakítását. Ezért is sokat lobbizott dr. György István kormánymegbízott a kispesti Fidesz-frakcióval.   

 

Varázskaraván

2012-ben indította Dr. György István a Varázskaraván elnevezésű kezdeményezést, amelynek keretén belül sajátos nevelési igényű vagy hátrányos helyzetű gyerekeket visznek az Állatkertbe elektromos autókkal. A kirándulásokon eddig több mint 300 kispesti és kőbányai gyermek vehetett részt.

 

Házhoz megy a szelektív

Dr. György István kezdeményezésére évek óta házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtés. 2013 márciusában kapták meg a kispesti lakosok is az első műanyag és papír hulladék gyűjtésére alkalmas tárolókat, amelyeket az FKF Zrt. havonta elszállít.

 

Táborozási támogatás idén is!

2011 óta minden év decemberében jótékonysági koncertet ad a Póka Egon Experience-szel. Az „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” sikerét mutatja, hogy a legutóbbi, 2017-es koncertjének bevétele rekordot döntött: 4 millió forint összegű adomány gyűlt össze, így a hét év alatt összességében 19 millió forinttal segíthettek a rászorulóknak.Az elmúlt években a Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit számítógépekkel és fitnesz eszközökkel lepték meg, hozzájárultak a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához, tévénéző-, masszázs foteleket, és gyógyászati segédeszközöket vásároltak a kispesti nyugdíjas otthonnak is. Az utóbbi két alkalommal kispesti és kőbányai gyermekek táborozást támogatták, a kerületből 230 gyermek kapott segítséget az elmúlt két évben. Ez a szám idén tovább fog nőni, hiszen a pályázatot a tavalyi adományokból idén is kiírják. Aki az idei évben pályázni szeretne gyermeke táborozási támogatására, a kispestitarsaskor@gmail.come-mail címen április 30-ig megteheti. A táborozási támogatás pályázati anyagát IDE kattintva 

 

Fogyatékossággal élők támogatása

Jótékonysági koncertjének bevételéből 250 ezer forintot adományozott dr. György István Brandt Viktornak, aki 10 éve mozgássérült emberek utaztatását segíti, adományokat gyűjt és élményeket szerez. Kérése az volt, kispesti fogyatékossággal élőket segítsen az összegből. A kormánymegbízott emellett 100 ezer forintot adományozott a fogyatékossággal élőket támogató Gyöngyszemek Alapítványnak is. Az alapítványhoz tartozó családoknak egyébként a kormányhivatal kerületi vezetője, dr. Király Beatrix és kolléganője nemrég tájékoztató esetet is tartott a kerületben elérhető támogatásokról, lehetőségekről.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.