2019. december 06., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új nevet kap a park

Főoldal>Közélet>Új nevet kap a park
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 18. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára


Több rendeletet is módosított Kispest képviselő-testülete május 17-i ülésén. A képviselők döntöttek a nemzetiségi önkormányzatok, sportegyesület és alapítvány támogatásáról, Kispest legújabb közparkjának elnevezéséről, valamint az egészségügyi intézet megtartásáról is.

 

Több rendeletet is módosított Kispest képviselő-testülete május 17-i ülésén. A képviselők döntöttek a nemzetiségi önkormányzatok, sportegyesület és alapítvány támogatásáról, Kispest legújabb közparkjának elnevezéséről, valamint az egészségügyi intézet megtartásáról is.

Kispest képviselő-testülete májusi ülésén módosította az idei költségvetésről, valamint a szociális és gyermekvédelmi ellátásról szóló rendeleteket. A módosítások mellett rendeletet is alkotott a testület a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározásáról és az ezek elkövetőivel szembeni közigazgatási bírság kiszabásának szabályairól. A rendeletet Dr. J. Nagy Éva jegyző mutatta be a képviselőknek , mely szabályozza, hogy a kirívóan közösségellenes magatartás 50 ezer forintig terjedő helyszíni, valamint 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal büntethető.

Döntött a testület arról, hogy a Fő utca és a Batthyány utca között lévő Match áruház előtti parkot a Török Köztársaság első elnökéről, Kemal Atatürkről nevezik el.  Tarnai Richárd országgyűlési képviselő javaslatát a Pendikkel kiemelkedően jó testvérvárosi kapcsolat mellett az államférfi életútja is indokolja.

A testület döntése szerint hónapok óta tartó egyeztetések eredményeképpen átadja az önkormányzat a Reménység iskola épületének tulajdonjogát az iskola kuratóriuma által meghatározott egyháznak.

A nemzetiségi önkormányzatokkal kötendő támogatási szerződésről és együttműködési megállapodásról szavaztak a képviselők. Az ülésen emellett döntöttek még a Nego Kyokushin Karate Sportegyesület, valamint a Misszió Alapítvány támogatásáról is.

A jövőben is üzemeltetni kívánja a kerület a Kispesti Egészségügyi Intézetet. A testületi döntés értelmében egyeztetés kezdődik erről az kerület és az egészségügyért felelős államtitkárság, valamint a Budapesti Önkormányzatok Szövetségéhez tartozó kerületek között.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.