2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új nevet kap a park

Főoldal>Közélet>Új nevet kap a park
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 18. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára


Több rendeletet is módosított Kispest képviselő-testülete május 17-i ülésén. A képviselők döntöttek a nemzetiségi önkormányzatok, sportegyesület és alapítvány támogatásáról, Kispest legújabb közparkjának elnevezéséről, valamint az egészségügyi intézet megtartásáról is.

 

Több rendeletet is módosított Kispest képviselő-testülete május 17-i ülésén. A képviselők döntöttek a nemzetiségi önkormányzatok, sportegyesület és alapítvány támogatásáról, Kispest legújabb közparkjának elnevezéséről, valamint az egészségügyi intézet megtartásáról is.

Kispest képviselő-testülete májusi ülésén módosította az idei költségvetésről, valamint a szociális és gyermekvédelmi ellátásról szóló rendeleteket. A módosítások mellett rendeletet is alkotott a testület a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározásáról és az ezek elkövetőivel szembeni közigazgatási bírság kiszabásának szabályairól. A rendeletet Dr. J. Nagy Éva jegyző mutatta be a képviselőknek , mely szabályozza, hogy a kirívóan közösségellenes magatartás 50 ezer forintig terjedő helyszíni, valamint 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal büntethető.

Döntött a testület arról, hogy a Fő utca és a Batthyány utca között lévő Match áruház előtti parkot a Török Köztársaság első elnökéről, Kemal Atatürkről nevezik el.  Tarnai Richárd országgyűlési képviselő javaslatát a Pendikkel kiemelkedően jó testvérvárosi kapcsolat mellett az államférfi életútja is indokolja.

A testület döntése szerint hónapok óta tartó egyeztetések eredményeképpen átadja az önkormányzat a Reménység iskola épületének tulajdonjogát az iskola kuratóriuma által meghatározott egyháznak.

A nemzetiségi önkormányzatokkal kötendő támogatási szerződésről és együttműködési megállapodásról szavaztak a képviselők. Az ülésen emellett döntöttek még a Nego Kyokushin Karate Sportegyesület, valamint a Misszió Alapítvány támogatásáról is.

A jövőben is üzemeltetni kívánja a kerület a Kispesti Egészségügyi Intézetet. A testületi döntés értelmében egyeztetés kezdődik erről az kerület és az egészségügyért felelős államtitkárság, valamint a Budapesti Önkormányzatok Szövetségéhez tartozó kerületek között.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.