2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új sportkoncepciót fogadtak el

Főoldal>Közélet>Új sportkoncepciót fogadtak el
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. október 22. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Soros testületi ülését tartotta október 20-án Kispest Önkormányzata. A képviselők döntöttek többek között a kerületi női kézilabda csapat támogatásáról, elfogadták az új sportkoncepciót és tovább szigorították a közterületi dohányzást, mely szerint a jövőben a sporttereken is tilos lesz pöfékelni.

Számos rendeletén változtatott októberi ülésén a testület, többek között módosították az állattartásról szóló passzust is. A változás értelmében tilos lesz ezentúl galambot etetni a kerület közterületein, a tiltás kiterjed a többlakásos társasházak erkélyeire, függőfolyosóira is. A rendelet megszegői szabálysértést követnek, akik akár 30 ezer forintos pénzbírsággal is sújthatók.

 

Tízmillió forinttal támogatja a kerület a Kispesti Női Kézilabda Klub tevékenységét. A csapat a pénzt többek között sportfelszerelések, sporteszközök megvásárlására, utazási költségekre, valamint tornákon való részvételre is fordíthatja.

 

Új sportkoncepciót fogadott el a testület. A kerület sportéletét meghatározó korábbi – még 2003-ban készült – dokumentumot számos helyen kiegészítették, ahol szükséges volt ott javították vagy aktualizálták. Egyik új elemként került be a dokumentumba a Kispesti Sport Nonprofit Kft., mint a kerületi sportpályák vagyonkezelője, de a kerületi sportélet területén közhasznú szerepet is betöltő új önkormányzati szervezet. Az önkormányzati alapítású cég aktívan részt vesz a kerület sportéletének szervezésében is.

 

Együttműködési megállapodás keretében rögzítette az önkormányzat a kerület és a Kispesti Sport Nonprofit Kft. között azokat a feladatokat és szolgáltatásokat, amelyeket a cég kezelésében lévő sporttelepein ingyenesen nyújt a kispestieknek.

 

Közel 7 millió forint támogatást biztosított a kerület a Reménység Két Tanítási Nyelvű Keresztény Általános Iskola idei költségvetésének kiegészítésre. Az oktatási intézmény azért fordult a kerülethez, mert a rendelkezésére álló forrásokból nem tudja az iskola zavartalan működését biztosítani.

 

Polgárőr bázis kialakítására kapott kedvezményesen helyiséget a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A 2010-ben alakult szervezet vezetője, Horváth Zoltán lapunknak nyáron úgy nyilatkozott, hogy egy folyamatosan fejlődő, az emberek szeme előtt dolgozó, látható szervezet felépítésén dolgoznak. A Budapesti Polgárőr Szövetség tagjai sorába tartozó kerületi polgárőrök az elmúlt időszakban számos sikeres közbiztonsági akcióban nyújtottak segítséget. A szervezet, az önkormányzat mostani támogatásának köszönhetően a Hunyadi utca 10-14. szám alatti, 33 négyzetméteres ingatlanban alakíthatja ki bázisát. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.