2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb óvodákat vonna össze az önkormányzat

Főoldal>Közélet>Újabb óvodákat vonna össze az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2015. március 16. 11:26
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tiltakoznak a szülők és a nevelők is a Napraforgó és a Mézeskalács óvodák tervezett összevonása ellen. A kispesti városvezetés gazdasági okokra hivatkozik, de valószínű, hogy a becsült 15-20 millió forintnak valójában csak a töredékét lehetne megspórolni.

Januárban értesítette csak a városvezetés a két kertvárosi óvoda vezetőjét arról, hogy összevonnák az intézményeket. Holott az elképzelés már a decemberi testületi ülésen kiderült, amelyre az intézményvezetőket meg se hívták, és előzetesen nem is tájékoztatta őket az önkormányzat vezetése. A városvezetés álláspontja szerint az összevonással több millió forintot takaríthatna meg a kerület.

 

Azonban a két óvoda egybeolvasztásával csak az egyik óvoda vezetőjének pótlékán tudnának spórolni, ami körülbelül 1,5 millió forint, mivel a két intézmény ugyanúgy fog a jövőben is működni tovább, ugyanabban az épületben és ugyan azokkal az óvodapedagógusokkal, mint eddig. Tehát sem a béreken, sem az óvoda fenntartásán nem tud pénzt megtakarítani a kerület. Vass Katalin, a Napraforgó óvoda vezetője azt is sérelmezi, hogy pedagógiai programját nem fejezheti be, mivel a két óvoda összevonásának eredményeként a Mézeskalács óvoda művészeti programja valósulna meg mindkét intézményben. Bevett szokás volt mindezidáig, hogy a kisebb és kevesebb gyermeklétszámmal rendelkező óvodát csatolták a nagyobbhoz, így a székhely a nagyobb területű, kedvezőbb struktúrájú óvodaépület lett, ez esetben azonban, érthetetlen módon ez fordítva történne. Azt, hogy az esetleges összevonás után ki lesz az óvodák vezetője még nem tudni, ugyanis a Mézeskalács Óvoda jelenlegi vezetőjének megbízása ez év júliusában lejár, és hiába kapott 2017 júliusáig vezetői megbízást a Napraforgó óvoda vezetője, a pozícióról a kerület pályázat útján döntene.

 

A kerületben jelenleg is óvodapedagógus hiány van, és a beolvasztás után az alkalmazottak változó munkahelyre történő kinevezése és a Mézeskalács óvoda programjának gyakorlatban való megvalósítása eredményezheti akár több dolgozó távozását is. Az összevonásnak sem a nevelő testületek, sem az érintett szülők nem örülnek, aláírásokat gyűjtenek akaratuk érvényesítése érdekében. Az óvoda összevonásáról a szakbizottság javaslata alapján a képviselő-testület fog határozatot hozni a márciusi ülésen.

 

 

 

(Fotó: napraforgo.kispest.hu)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.