2020. február 26., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb propagandaakciót indít az önkormányzat

Főoldal>Közélet>Újabb propagandaakciót indít az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 08. 08:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tovább gyarapodik Kispesten az önkormányzati hirdetések sokasága a következő hónapokban, ugyanis a szocialista polgármester újabb közterületi kampányt rendelt meg 50 millió forint értékben, ahogyan az önkormányzat lapjának, a Kispest újságra szánt többletköltség során, ennek kapcsán is az önkormányzati választásra hivatkozva.

Aki már így is sokallta, hogy minden kispesti bölcsőde, óvoda, iskola, közintézmény előtti táblákon, plakátokon és az önkormányzati újságban Gajda Péter (MSZP) és baloldali frakciótársai nyomulnak, annak fel kell készülnie arra, hogy a szocialista polgármester újabb közterületi térhódításra készül. A baloldali városvezetés ugyanis „önkormányzati tájékoztató kampány” címszó alatt újabb közterületi plakátok gyártását és elhelyezését rendelte meg az októberi önkormányzati választásig 50 millió forint értékben.

 

50 millió – miért?

A hirdetések elhelyezésére közbeszerzést írt ki az önkormányzat, amelynek tárgyalásán Einhorn Tamás (Fidesz-KDNP) bizottsági tag arra volt kíváncsi, miért van szükség az 50 millió forintos kommunikációs kiadásra. Kérdésére Fekete László (MSZP), a baloldal frakcióvezetője, mintha nem értette volna meg a kérdést, úgy felelt: az összeget a piaci helyzet határozza meg. Einhorn Tamás azt is felvetette, vajon az ötvenmilliós közbeszerzés összefüggésben van-e az önkormányzati kampánnyal, arra Teknős Ferenc, a DK képviselője válaszában burkoltan ugyan, de feleletet is adott: „választási év van”. Bár azt is hozzátette, nem a pártokat fogják megjeleníteni a plakátok, hanem az „ismertetését” a következő választásnak. Ezt ugyan egészen pontosan nem értjük, mit is jelent. Einhorn Tamás arra is kíváncsi volt, ki fogja eldönteni, mi kerül ki ezekre a helyekre, és egyben utalt arra is, hogy az iskolák, óvodák, bölcsődék előtt lévő önkormányzati felületeken is kizárólag a baloldal kap helyet, és ezt az összeget is így kívánják- e elkölteni. Fekete László baloldali frakcióvezető ennél a kérdésnél is brillírozott, mint mondta, „nem gondolná, hogy ez bármelyik párt számára előnyt, vagy hátrányt jelentene”. Magyarul: az, hogy kizárólag a baloldali pártok képviselői jelennek meg az önkormányzati felületen, az nekik semmiféle előnyt nem jelent. A vitát végül Fekete László zárta le azzal, hogy a fennmaradó kérdéseket a következő ülésen megválaszolja majd a pénzügyi vezető asszony.

 

Több száz millió kommunikációra

Az önkormányzat kommunikációra szánt kerete egyébként évről-évre emelkedik, az elmúlt öt évre számítva csaknem milliárdra rúg az az összeg ami újságra, hirdetésre, propagandára, kommunikációra és kapcsolódó költségeire ment. Miközben a felületeken szinte kizárólag csak a baloldal szerepel, amely ellen hiába emelt szót többször a Fidesz-KDNP frakció, javaslatukat, hogy valamennyi párt a választáson elért mandátumának arányában szerepelhessen, többször is lesöpörték az asztalról. A Kispest TVben is csak ők szerepelnek, amelynek korábbi 20 millió forintos költségvetését a duplájára emelték 2015-ben. Akkor Gajda Péter (MSZP) ígéretet tett, hogy ez a tétel hamarosan visszatér a korábbi szintre, de még 2018-ban is 42, idén pedig 46 millió forintot szánt a tv üzemeltetésére az önkormányzat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.