2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Üröm az örömben

Főoldal>Közélet>Üröm az örömben
 
Írta: Szerk.
2015. március 23. 15:21
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Csökkentett műszaki tartalommal válhat valósággá a Jézus Szíve templom környezetének rendezése, miután a jelenlegi városvezetés csak így bólintott rá az egyébként a Fővárosi Önkormányzattól pályázaton nyert pénzből megvalósuló projektre.

Le kellett húzni a környezetbarát öntözőrendszert a Jézus Szíve templom környezetének rendezéséről, Gajda Péter polgármester ugyanis a költségek miatt ejtette volna a projektet. Pedig 20 millió forintot nyert a kerület a Fővárosi Önkormányzat pályázatán a fejlesztésre, a baloldali városvezetés erről is lemondott volna. Ezt ugyan a Fidesz-KDNP képviselőinek sikerült megakadályozniuk, azt azonban már nem, hogy karcsúsítani kelljen a fejlesztést. A legnagyobb érvágás információink szerint az öntözőrendszer elhagyása, amellyel az épület nagy tetőfelületén összegyűlt esővizet hasznosították volna a zöld felületek öntözésére. Várhatóan megvalósul viszont a templom előtti leromlott közterület díszburkolattal, és kisebb zöldfelülettel történő felújítása, rendezett parkolás kialakítása, akadálymentesen megközelíthető lesz a templom, felújítják a kerítést, és külön bejáratot kap az altemplomban kialakított kripta.

 

Arról, hogy a fejlesztés, illetve a szintén a Fővárosi Önkormányzattól elnyert negyedmilliárd forintból megvalósuló Kossuth téri felújítás mikor valósulhat meg, megkérdeztük az önkormányzatot, azonban a Sajtóirodától lapzártánkig nem kaptunk választ.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.