2019. március 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Utánpótlás Centrum épül Kispesten

Főoldal>Közülünk>Utánpótlás Centrum épül Kispesten
 
Írta: Szerk.
2018. április 06. 17:16
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest neve összeforrott már a sporttal, elég csak a legendás csatárra, Puskás Ferencre, Bozsik Józsefre vagy Détári Lajosra gondolnunk, akik a kerületből indultak a világhírnév felé. Hamarosan akár az ő nyomdokaikba is léphetnek az ifjú tehetségek, akik az idén kormányzati támogatással elkészülő Dél-pesti Utánpótlás Centrumban 21. századi körülmények között szerezhetik meg az ehhez szükséges tudást. A területen egyébként egy futókört is magába foglaló közösségi szabadidőparkot is kialakítanak, amelyet a környéken élők használhatnak majd. Információink szerint pedig hamarosan a kerület hírnevét öregbítő Budapest Honvéd FC játékosai is méltó körülmények között játszhatnak.

A jelentős sportmúlttal rendelkező Kispesten is folytatódnak a kormányzati beruházások. Még idén elkészül ugyanis a Dél-pesti Utánpótlás Centrum, amely 120 ifjú tehetségnek biztosít lehetőséget arra, hogy méltó körülmények között tanuljanak, edzhessenek.

- Ma százötevenezerrel több gyermek sportol, mint 6-7 évvel ezelőtt. A jövő egészséges generációjának záloga az, hogy ha már gyermekkorban odafigyelünk a mozgáskultúra fejlesztésére és a mozgásigény felkeltésére, ezt célozta többek között a mindennapos testnevelés bevezetése is. A sportra fordított források megtakarítást eredményeznek az egészségügyben. Ehhez kellenek a példaképek, a sporteredmények, az infrastruktárális lehetőségek. Mi ezen dolgozunk, és szeretnénk, ha folytatódnának a fejlesztések. Tudjuk, hiszen bejelentették, hogy ha április 8-án az ellenzék nyer, leállítja ezeket a beruházásokat - mondta el lapunknak dr. György István, Kőbánya és Kispest országgyűlési képviselőjelöltje, akitől azt is megtudtuk: a beruházás persze nem csupán a sportolók, hanem a környéken élők mindennapjait is segíti majd, hiszen a lakosság részére egy közel egy kilométeres futókört is magába foglaló közösségi szabadidőparkot alakítanak ki a területen. Azt is megtudtuk: hamarosan a Kispest hírnevét öregbítő Budapest Honvéd FC labdarúgói is méltó körülmények között játszatnak és edzhetnek a kerületben.

 

 

Tekintse meg a helyszínen készült galériánkat

 

Aki nyitott szemmel jár, nem tudja nem észrevenni, hogy 2010 óta mennyit fejlődött a főváros. Az elmúlt években az ellenzék rendre támadta a kormány által indított sportberuházásokat, ügyet sem vetve arra a több mint 110 fővárosi kiemelt kormányzati beruházásra, amely a fővárosban zajlik, és ügyet sem vetve arra a tényre, hogy a több mint 200 ingatlant érintő fejlesztésének kevesebb mint 15 százaléka sportcélú. A kiemelt kormányzati beruházások között romokban álló műemlékek felújítása, lepusztult közterületek felújítása, fontos kulturális, oktatási, egészségügyi és közigazgatási intézmények építése, megújítása szerepel, de ezek között találunk fontos közlekedési beruházásokat is. Ha valaki 8-10 éve járt utoljára Budapesten, szinte rá sem ismer a teljesen felújított Kossuth Lajos térre, a Várkert Bazárra, a Széll Kálmán térre vagy a Baross térre, de hatalmas fejlesztések történtek a Margit sziget közparkjában, a Budai Várban, vagy a pár napja átadott, teljesen megújult Orczy-kertben is, ahol részben műemlék épületek felújításával, részben új épületek építésével egy komoly egyetemi központ, a Ludovika Campus is létrejött.

És ha már a sportnál és egészséges életmódnál tartunk, meg kell említeni azt is, hogy a kormány az egészségügyben is régi adósságot törleszt. Az elmúlt években mintegy 500 milliárd forintból újult meg a vidéki egészségügyi intézményhálózat, most pedig az Egészséges Budapest Program keretében 700 milliárd forintos fejlesztés indult el a fővárosban és Pest megyében. Az elmúlt években 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást újítottak fel, 23 új rendelőintézetet és 31 új mentőállomást építettek országszerte. 

Budapesten a felújítások mellett három centrumkórházat is kialakítanak, ezek a nap 24 órájában, a hét 7 napján minden egészségügyi területen képesek ellátást nyújtani. A Heim Pál Gyermekkórházat  pedig Európában egyedülálló gyermekgyógyászati központtá alakítják, amelyben új belgyógyászati tömb épül, a Delej utcai épületben új serdülő valamint ifjúsági pszichiátriai és addiktológiai központot alakítanak ki, továbbá épül egy új gyermek baleseti és sürgősségi blokk is. Az intézmény egyébként még idén egy csúcsminőségű altatógéppel ellátott MR-berendezéssel is gazdagodik, amely egyedülálló lesz Magyarországon. Emellett fejlesztik az orvosi eszközöket és energiahatékonysági beruházások is megvalósulnak majd.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.