2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vádemelés a skorpiós férfi ellen

Főoldal>Krimi>Vádemelés a skorpiós férfi ellen
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. július 20. 08:00
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lezárult a napokban az a nyomozás, melyet egy kispesti lakos ellen indítottak veszélyes állatok tartása miatt.

Komoly riadalmat okozott Kispesten június elején az országos sajtóban is megjelent hír, hogy egy férfi a Simonyi Zsigmond utca tízemeletes panelházának bérelt alagsori tárolójában jelentős számú veszélyes állatot, skorpiókat, egzotikus pókokat és viperákat tartott. Az illető a természetvédelmi oltalom alatt álló élőlényeket engedély nélkül tartotta. Akkor az állatokat a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították, a szállítás költségeit az önkormányzat előlegezte meg, melyet hosszútávon a tulajdonosnak kell majd viselni. Bár az állatokat jó körülmények között tartotta, felelőtlen magatartása mégis büntetőeljárást vont maga után.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Környezeti Bűnözés Elleni Osztálya a Vidékfejlesztési Minisztérium bejelentése alapján indított büntetőeljárást ellene, s a munkatársak a napokban lezárták azt a nyomozást. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a férfi a megfelelő engedélyek nélkül szerezte be a hat darab császárskorpiót és a két darab homoki viperát, és azokat ezen engedélyek hiányában tartotta. Az NNI a férfi ellen természetkárosítás miatt indított eljárást, amit a napokban lezárt, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

 

A kispesti Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodája megkér minden kerületi lakost, hogyha vad, vagy veszélyes állattal találkoznak, azonnal értesítsék irodájukat (347-4665), vagy a rendőrséget. Semmiképpen ne kezdjenek bele önállóan az állatok befogásába, hiszen vannak olyan fajok (pl. kígyók, denevérek), amiket csak kizárólag speciális zoológiai felügyelő foghat be.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.