2021. január 27., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vauland, ahol a kispesti kutyák szépülnek

Főoldal>Közülünk>Vauland, ahol a kispesti kutyák szépülnek
 
Írta: Szerk.
2016. július 06. 16:23
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Családias kutyakozmetika működik a kertvárosban a Pozsony utca és a Csíky utca sarkán. A családi vállalkozás az állatok szeretetéből adódott, hiszen Döme-Gajdos Anna gyerekkorától kezdve kutyákkal volt körbevéve. Néhány éve a fiatal kutyakozmetikus úgy döntött, hogy létrehozza saját vállalkozását.

Kispest kertvárosi övezetében négy éve nyílt meg a Vauland Kutyakozmetika. A cég arca nem más, mint a család imádott kutyája Aldo.

 

 

- Gyerekkorom óta szeretem a kutyákat, mindig volt háziállatunk és nagyon megtetszett, ahogy a kutyakozmetikus nyírta a kutyáinkat. Innen jött az ötlet, hogy kutyakozmetikát nyissak. Több üzlethelységet megnéztünk, de végül az otthonunk nyári konyháját alakítottuk át kutyaszalonná – mondta el a Vauland tulajdonosa a Kispest.info-nak.

Ott jártunkkor megtudtuk, nyáron nincs pihenése egy kutyakozmetikusnak, van, hogy egy nap 4-5 kutyát is visznek nyírásra, de a nagytestű kutyákat is szükséges évente kétszer megnyírni.

- Állatorvosi rendelőkkel együtt lévő kozmetikákban bódítják a problémás kutyákat. Személy szerint nem vagyok híve az indokolatlan altatásnak, mert túl is lehet adagolni. Általában olyan kutyákat vállalok el, akik bírják a kozmetikát, nem harapnak, nem vicsorognak és nem mozogják túl a procedúrát. Természetesen a szájukra van speciális szájkosár is, így teljesen biztonságosan lehet rajtuk dolgozni – magyarázta Döme-Gajdos Anna, aki hozzáfűzte: kutya és gazdája válogatja, hogy ott hagyják-e a kutyát vagy nézik, ahogy dolgozik.

 

 

-  Vannak bizalmatlan gazdik más kutyakozmetikusokkal való rossz tapasztalatok miatt, ők szeretik felügyelni a munkálatokat. Visszajáró vendégek közt gyakori, hogy itt hagyják a kutyát, addig ők elintézik a bevásárlást. A vendégek különféle szolgáltatásokat kérnek, van aki csak azt kéri, hogy gyorsan toljam le a kutya szőrét, más pedig teljes fürdetést és balzsamozást is szeretne. Természetesen minden fajtájú kutyát elvállalok, de nekem is vannak kedvenceim. Több fazon is lehetséges, valaki csak rövid bundát kér, más szeretné, ha a fajta jellegzetessége megmaradna. Uszkárokat szeretek kevésbé nyírni, de havanese és yorki kutyusokat nagyon kedvelem – mondta el a kutyakozmetikus – aki a szalon mellett minimálisan árul kiegészítőket és kutyaeledelt. Általában a kistestű kutyatulajdonosok vásárolják a kimért minőségű tápokat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.