2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Végy egy könyvet… a nyitott könyvespolcról

Főoldal>Kultúra>Végy egy könyvet… a nyitott könyvespolcról
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 24. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Örömteli időszak köszönt a könyvek szerelmeseire Kispesten, az új évvel párhuzamosan ugyanis olvasást népszerűsítő programok indultak a kerületben.

A KMO és a Wekerlei Kultúrház is gondolt egy nagyot, és könyvespolcaikkal kitelepültek az intézmények falain kívülre. A két művelődési ház alap elképzelése ugyanaz: szabadon elvihető könyvekkel kell az embereket olvasásra ösztönözni.

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár 2010 nyarán határozta el, hogy a könyvtár fejlesztésére elnyert uniós pályázati forrásból könyvcsereberét valósít meg. Ez korábban sem volt ismeretlen az intézmény programjain, hiszen nagyobb, olvasáskultúrát népszerűsítő rendezvényeiken rendszeres volt a könyvek cseréje. A lakosság mindig nagyon lelkesen fogadta ezeket a kezdeményezéseket, sokan vittek haza könyvet, és az otthon feleslegessé vált kötetek is bekerültek a könyvtárba.
Most a Végy egy könyvet – Tégy egy könyvet! program keretében a könyvtárolót közvetlenül az intézmény Kós Károly téri könyvtára mellett helyezték el, az időjárásnak ellenálló, fából készült, zárható könyvszekrényt a könyvtárosok tartják rendben, és jelenleg a könyvtár nyitva tartási idejében lehet használni az arra járóknak.
A KMO Nyitott Könyvespolcát a KÖKI Terminál második emeletén helyezték el, ahonnan bárki levehet, illetve fel is tehet könyvet. Ha valaki meg akarja tartani aktuális olvasmányát, arra is van lehetőség, a szervezők csak annyit kérnek, hogy hozzanak helyette egy másikat, legyen mindig elegendő kötet mások számára is.
A két intézmény munkatársai bíznak abban, hogy a könyvtárolókat megszeretik az emberek, és előszeretettel fogják használni. Bár néhányan aggódnak a vandalizmus veszélye miatt, de mindenki bízik a különleges kezdeményezés sikerében.


Könyv csere-bere
A Kispesten most útjára induló, nyilvános könyvcsereberés kezdeményezés Nyugat-Európában már régebb óta népszerű. Angliában például telefonfülkéket rendeztek be könyvtárolónak. A kezdeményezés lényege az, hogy közterületen könyves polcot vagy szekrényt helyeznek el, ahonnan bárki elvihet könyvet olvasásra, illetve megunt olvasmányait el is hozhatja, és kiteheti a polcra, hátha örömet okoz vele másoknak.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.