2023. június 10., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vissza a ringbe!

Főoldal>Közülünk>Vissza a ringbe!
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. október 14. 12:46
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az hazai és nemzetközi ökölvívásban hosszú évek óta hozzák a kimagasló eredményeket az Unio Sport Kispest Box Club bokszolói, és ez a sportolók kitartása mellett nagymértékben Szántó Imre, Öcsi bácsi edzőnek köszönhető. A szakemberrel a sikerek mellett a sportágban fellelhető problémákról, és azok megoldási lehetőségeiről beszélgettünk.

AzUnio Sport Kispest Box Club régóta az egyik legpatinásabb klubnak számít a sportágban. Milyen eredményeknek köszönhető a sikeresség?

 

SZÁNTÓ IMRE: Sok híres bokszoló került ki a kezeink közül, korábban és a legutóbbi időkben egyaránt. Elég csak a Bedák testvérekre gondolnunk, akik közül Pál világbajnoki ezüstérmes és olimpikon, Zsolt pedig Európa bajnoki érmes és szintén olimpikon. A legutóbbi olimpián két sportolónk is képviselte az országot, Káté Gyula, aki nem mellesleg Európa bajnoki ezüstérmes, valamint Harcsa Zoltán, aki a Londoni Olimpián az ökölvívók között a legeredményesebb volt, a pontszerző ötödik helyen zárt. Vagyis, szakmai zsargonnal élve úgy is mondhatnám, sok esernyős ember bunyózik nálunk, olyanok, akik „ernyője” alá az egész ökölvívó sport beállhat, hiszen hozzák az eredményeket. Sajnos az ilyen helyzettel viszont van egy probléma: ezek az eredmények elaltatják a közvéleményt, mivel elfedik a sportágat veszélyeztető valós problémákat.

 

Milyen problémákat lát a mai magyar ökölvívás háza táján?

 

SZ. I.: Létszám, és ebből következően minőségi problémáink vannak. A boksz rétegsportág, s a versenyzés komoly fegyelmet, állóképességet, lemondást kíván. Ennek persze sok előnye is van, de tény az, hogy évről-évre egyre kevesebb gyerek jön el bokszolni. Ha kevesebb fiatal közül tudunk válogatni, akkor kevesebb tehetséget találunk, az edzők kevesebb eredményt tudnak felmutatni, így közülük is többen hagyják el a pályát. Szerteágazó probléma ez, nem egy dolgot kell megoldani, és komolyan kell a kérdéshez hozzáállni.

 

Milyen megoldási lehetőséget lát a problémákra?

 

SZ. I.: Nekünk edzőknek a saját környezetünkben kell hozzálátnunk a sportág népszerűsítéséhez. A jövőre vonatkozó edzői elképzeléseimnek sarkalatos pontja az utánpótlás nevelés kérdése. A gyerekek saját maguktól nem jönnek be az edzőterembe, nekünk kell őket becsalni pozitív példákkal. A terveim szerint a jövő évtől ezt fogjuk tenni itt Kispesten. Magam is itt élek, és szeretnék tenni az itt élő, sokszor nehéz helyzetben levő kispesti fiatalokért. Olyan komplex, sport- és életvezetési programot szeretnénk kínálni nekik és a környező kerületekben élő gyerekeknek, amely vonzóvá teszi számukra az aktív sportolást. Az önkormányzattal, ezen belül is Kovács Bence alpolgármesterrel már fel is vettem a kapcsolatot, akik támogatják elképzelésemet. Az a cél, hogy a 7-8. osztályos diákokat és szüleiket megnyerjük a boksznak, s ha az edzőteremben bizonyítják állhatatosságukat, akkor a középfokú beiskolázásban is segítségükre leszünk. Jó példákban pedig nincs nálunk hiány, elég csak Harcsa Zolira gondolnunk, aki az olimpiai 5. hely megszerzése mellett a tanulásban is jeleskedik. Persze az sem baj, ha valaki nem lesz olimpikon, hiszen a fiatalkori versenyszerű sportolás akkor is fegyelmezetté, állhatatossá és kitartóvá tesz, ha azt csak néhány évig űzi valaki aktívan.

 

Milyen stádiumban van a fiatalokat megszólító program?

 

SZ. I.: A most kidolgozás alatt álló programunkhoz a személyi, szakmai és tárgyi feltételek adottak, s bízunk benne, hogy az önkormányzattal összefogva az anyagi fedezetet is megtaláljuk rá. Tavasszal pedig szeretnénk is útjára indítani a kezdeményezésünket. Addig is, azokat a gyerekeket, akik szeretnének komolyabban megismerkedni a boksszal, a Vas Gereben utca 4. szám alatt található edzőtermünkben Mocsár Gyula edzőtársammal közösen 14-től 16 óráig szeretettel várjuk!

 

Névjegy:

Szántó Imre ökölvívó szakedző, mesteredző,

Az Unio Sport Kispest Box Club ökölvívó szakosztályának vezetőedzője,

a magyar ökölvívó-válogatott volt szövetségi kapitánya,

kispesti lakos

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.