2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Wekerlei Székelykapu Napok most hétvégén

Főoldal>Kedvcsináló>Wekerlei Székelykapu Napok most hétvégén
 
Írta: Pászti András
2013. május 24. 12:59
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Falunap, színpadi programok, kézműves foglalkozások, lovaskocsikázás, kirakodóvásár, játékok, sütisütő verseny és a XI. Wekerlei Székelykapu Futás biztosít az egész család számára változatos, szórakoztató kikapcsolódást a Wekerletelepen.

Kilenc év alatt a WSZN igazi nagyrendezvénnyé fejlődött, újabb és újabb elemekkel bővült. Ma már két és fél napon át tartó, a wekerleieket és kispestieket megmozgató eseménnyé vált.

 

Pénteken 17:00 órakor a WTE pincehelyiségében nyílik egy kiállítás, amely egy, a wekerleihez hasonló összetartó közösség életét mutatja be, majd a wekerlei kórus ad ingyenes koncertet a katolikus templomban 19:00 órától.

 

Szombaton, “a falunapon” lesz minden, ami eddig sikeres volt, és ami egy ilyen forgatag nélkülözhetetlen eleme. Lesz színpadi műsor, ahol délelőtt a “Tiéd a színpad” keretében a kicsik mutathatják meg tudásukat, délután pedig profi fellépőkkel találkozhat a közönség.

 

A Wekerlei Életfa Terén a 16 sátorban különböző bemutatókon és kézműves foglalkozásokon a papír felhasználása lesz majd a téma. Idén is lesz lovaskocsin sétakocsikázás a Wekerle titkainak bemutatásával (jegyek aznap a WTE sátrában lesznek kaphatóak). Elmaradhatatlan kellék a kirakodóvásár, a körhinta, a hagyományos játékok tere, a pónilovaglás és persze Pisti lacikonyhája. Nem maradhatnak el a Zöld Hajtás (Átalakuló Wekerle) programjai sem és még lehet nevezni a Wekerlei Sodrófa Díj süteménysütő versenyre is.

 

Vasárnap délelőtt immár tizenegyedik alkalommal lódul neki a Wekerlei Székelykapu Futás mezőnye, majd délután a Wekerlei Piknik várja a kicsit csendesebb, de mégis színes kavalkádot kedvelőket. A látogatóknak megköszönjük, hogy ha a rendezvényt támogatják, cserébe egy wekerlei szívet adunk minden adományozónak.

 

Az idei rendezvény látogatói ismét a megszokott magas színvonalra és a közösségi életérzésre számíthatnak, de az újdonságokat szeretők sem csalódnak majd.

 

Barátok, szomszédok, ismerősök, ismeretlenek. Wekerlei hangulat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.