2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

XXIII. Wekerlei Napok

Főoldal>Közélet>XXIII. Wekerlei Napok
 
Írta: Kroó Zita
2014. szeptember 08. 11:45
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeptember 12-14-ig színes programokkal várja a kispestieket a XXIII. alkalommal megrendezésre kerülő Wekerlei Napok programsorozat.

Szeptember 12. péntek

 

16.30: Megnyitó: a Zrumeczky kapuból megszólaló harsonaszó nyitja meg a 3 napos rendezvényt, majd a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola fúvósai zenélnek a kapu alatt.

17.00: Gyimesi csángók – Gyönyörű tájak, szép emberek, nehéz sorsok címmel megnyílik Lóth Éva fotókiállítása, majd a Hazaérkezett című dokumentumfilm vetítése következik, illetve beszélgetés a film rendezőjével, Somogyvári Rudolffal és alkotótársával, Kós Bélával.

19.00: Hangverseny a református templomban Zengd Isten nevét címmel. A Kálvin Kórust és a Wekerle telepi református gyülekezet énekkarát Pálóczy Krisztina vezényli. Szólót énekel Dali Kriszta, hegedűn közreműködik Alföldy-Boruss Dezső, orgonán játszik Adrian Sandström és Bódiss Tamás.

 

Szeptember 13. szombat

 

Programok napközben a Kós Károly téren: - A Szolidaritás Terén kerekesszékes akadálypálya, ismerkedés a Braille írással, hallásszűrés, kézműves foglalkozások változatos anyagokkal és technikákkal, játékos feladatok, terápiás állatok bemutatója, pedagógiai, logopédiai, diétás, egészséges életmód tanácsadás várja az érdeklődőket. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság az idén először várja mindazokat, akik szeretnének a bíróság munkájával, az ott dolgozókkal, a bírósági szervezettel megismerkedni, tesztelni az állampolgári és jogi ismereteiket, vagy éppen jogi természetű felvetéseikre is választ kapni. A fiatalabb látogatókat a bírósággal, az igazságszolgáltatással kapcsolatos játékok, játékos felmérők várják.

- Különleges műsor a Babos Bábos Meseerdő a társulat ötéves évfordulója alkalmából.

- Családi pontgyűjtő játék 10-18 óráig.

- Kézművesfoglalkozások és kirakodóvásár.

10.00: Zenés reggeli ébresztő a Kós Károly téren.

13.00-tól Wekerlei Borút: borászatok bemutatkozása és házisajt kóstoló. 15.00-tól különböző műfajú élő zene szól a klasszikustól egészen a pop-rockig a Zenepavilonban.

20.30: Tűzkavalkád - a Lángleguánok látványos és akrobatikus tűzszínházi előadása.

21.00: Szabadtéri filmvetítés: Életrevalók (2011 - Eric Toledano, Olivier Nakache).

 

Szeptember 14. vasárnap

 

Programok napközben a Kós Károly téren: - A Művésztelep egész nap várja nemcsak azokat, akik a kiállított művekre kíváncsiak, hanem azokat is, akik az alkotói folyamatok iránt érdeklődnek vagy a művészekkel szeretnének ismerkedni.

- Wekerlei Borút: borászatok bemutatkozása és házisajt kóstoló. - Kézművesfoglalkozások és kirakodóvásár.

10.00: Az Új Bojtorján Együttes gyermekkoncertje. 10.45: A Mágnes Színház előadása. 11.45: A Napraforgó Együttes zenés, játékos koncertje. 14.30: A sportversenyek eredményhirdetése a színpadon.

15.00: Kispesti tánccsoportok fellépése. 16.00: Fellép a Blue Moon együttes. 17.30: A Jerry Lee’s Rock’n Roll Service koncertje. 19.00: Sztárvendég: Nagy Feró. 19.40: Polgármesteri köszöntő, illetve a Wekerlei Társaskör Egyesület díjainak átadása.

20.00: Záró koncert: Új Bojtorján Együttes.

 

A Wekerlei Napokhoz kilenc sportágban sportprogram is kapcsolódik, a részvételhez előzetes nevezés szükséges. A kiírás és a részletes információk az alábbi linken olvashatók: http://wekerletelep.hu/xxiii-wekerlei-napok-sportprogramja-2014-szeptember-12-14

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.