2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zöld Kispestért díjátadó

Főoldal>Közélet>Zöld Kispestért díjátadó
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. április 25. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Öt magánszemély, valamint egy-egy lakóközösség, civil szervezet és óvoda vehetett át Zöld Kispestért polgármesteri díjakat a Föld Napja alkalmából rendezett ünnepségen április 20-án a KMO-ban.

A kerületi Zöldprogram 2007-ben indult, és idén már a negyedik alkalommal osztották ki a zölddíjakat a kispestieknek. A program alapgondolata,hogy a lakosság és az intézmények is részt vegyenek a Kispestet megszépítő munkában, és ezt a munkát el is ismerje a kerület.

 

Rosta Gábor, a Városi Kertek Közhasznú Egyesület vezetője az első kispesti, egyben fővárosi közösségi mintakertet mutatta be a hallgatóságnak. A Vass Lajos Általános Iskola melletti zöldterületen, az Irányi utca és a Bem utca sarkán, a Közpark segítségével épülő önellátó kertet közösségi térként is jellemezte. Úgy fogalmazott, hogy válságidőszakban fontos a városi mezőgazdaság újjáélesztése. Elmondta, a Föld Napján a komposztálás is megkezdődik a 27 parcellás közösségi kertben.

 

Idén öt magánszemély,  egy-egy lakóközösség, civil szervezet és óvoda kapta meg a Zöld Kispestért polgármesteri díjat. A bronzplakettet, oklevelet, utalványt és virágot Gajda Péter polgármestertől, Ékes Gábor alpolgármestertől, Bogó Józsefnétől, a Környezetvédelmi Bizottság elnökétől és Márkus Edittől, a Zöldprogram Iroda vezetőjétől vehették át a díjazottak.

 

Villányi György (posztumusz) a Puskás Ferenc utca és a Vaslemez utca sarkán lévő 500 m2-es örökbe fogadott közterület rendbetételéért, gyepesítéséért és esztétikus beültetéséért kapta meg a díjat, amit fia vett át.

 

Mumulidu Natália és Mumulidisz Janisz a Temesvár utca 153. előtti zöldsávot ültette be örökzöldekkel, szoliter díszcserjékkel, és sövényt telepítettek.

 

Kovács Tiborné a Fő utca 2. előtti előkertet ültette be évelő, illetve egy- és kétnyári virágokkal, ezen kívül sövénytelepítéssel is hozzájárult az egységes zöld utcakép kialakulásához.

 

Nagy Horváth László a Pozsony utca két oldalán ültetett el 15 fát a járda és az úttest közötti közterületi zöldsávban.

 

Szabó Lászlóné a szürke lakótelepi környezetben teremtett üde színfoltot: a Zrínyi utca 25. lépcsőház melletti előkerteket ültette be évelő és egynyári virágokkal.

 

A Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület a Temesvár utca mentén, a Csíky és Háromszék utcák közötti közterületi zöldsávban alakított ki növényszigeteket, a mellette levő játszóteret és környezetét takarítási akciókkal tartották rendben.

 

A Templom tér 12-15. társasház az előkertek egységes, ízléses kialakításáért, évelőkkel és szoliter díszcserjékkel való beültetéséért, a gondozott utcakép megteremtéséért, a zöldfelületek igényes fenntartásáért kapta a díjat. A Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület a Temesvár utca mentén, a Csíky és Háromszék utcák közötti közterületi zöldsávban alakított ki növényszigeteket, a mellette levő játszóteret és környezetét takarítási akciókkal tartották rendben.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.