2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A biciklisáv: 13 és 26 ezer forintos sarcot vet ki Gajda Péter a hunyadiban parkolókra

Főoldal>Közélet>A biciklisáv: 13 és 26 ezer forintos sarcot vet ki Gajda Péter a hunyadiban parkolókra
 
Írta: Szerk.
2023. október 03. 11:45
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bírságolni kezdték azokat a Hunyadi utcában élőket, akik a házuk előtt, a járdára parkolnak autójukkal. Teszik ezt azért, mert az új biciklisáv miatt, még a környéken sincs szabad parkolóhely. Az már csak hab a tortán, hogy az autójukat is elszállíthatják.

Az eset azért háborította fel az ott élőket, mert Gajda Péter és baloldali testülete, egy évig nem állt szóba velük, pedig az első pillanattól kezdve tiltakoztak a szűk és nagy forgalmat bonyolító utcában létesítendő biciklisáv ellen. 

 

Bár Dódity Gabriella fideszes politikus javaslattal próbálta védeni az utcában élők érdekeit, amelynek egyik pontja éppen a bírságolás megszüntetésére irányult, a baloldal egyszerűen csak kikapcsolta szavazógépét, azaz arrogánsan elengedte a témát. Mivel a kerület vezetése nem hallgatta meg kérésüket, az utcára is kimentek, sőt petíció aláírásba is fogtak. 

 

„Egyik nap még arról volt szó, hogy nem bírságolnak, „másnap” már ott voltak a cetlik”

 

A Hunyadi utcában élők csak nehezen tudnak hazajutni autóval az újonnan felfestett bicikliút miatt, de egy mosógépet sem tudnak házhoz rendelni, mert sem parkolni nem lehet, sem a saját udvarukba kanyarodni az útról az önkormányzat által felfestett bicikliút miatt. Domokos Gábor DK-s kispesti képviselő azt ígérte korábban nekik, hogy nem lesz megbüntetve senki. Ehhez képest megállni és várakozni tilos táblákat raktak ki az utcába, „elvontatás” kiegészítéssel, és szinte másnap már bírságoltak is. A lakók számára a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a táblákat azok házai elé tették először, akik a tiltakozást kezdeményezték, csak utána tették ki a többi helyre is. Aztán csak azokat kezdték bírságolni, akik a biciklisávban várakoztak, majd két nap után azokat is végigbüntették, akik a járdán parkoltak. 

 

Költöznének a Hunyadiban élők, de ingatlanjaik értéke is nagyot zuhant

„A bicikliúti várakozásért 26 500, a járdán parkolásért pedig 13 000 forintos bírságokat róttak ki. Aztán nagy kegyesen kijelöltek három darab parkolóhelyet az utcában lévő állatorvosi rendelő előtt. Úgy mondták, mintha ez kiváltaná azt a 80-100 parkolóhelyet, amit elvettek. Az ügy óta többen árulni kezdték ingatlanjaikat, de jelentősen csökkent azok piaci értéke. Ezt a károkozást ki fogja nekünk megtéríteni? A műkereskedő is elköltözik, mert mint mondta, nem fogja kézben cipelni az antik festményeket. Arra sem kaptunk választ az önkormányzattól, hogy a betegeket, időseket szállítók hogyan tudnának itt megállni” – sorolta Vogl Sándor helyi lakos. Mint hozzátette: „Nálam például felújítás van, az ideérkező munkásokat megbírságolták. Én villanyszerelő vagyok, rendszeresen szállítok nagy gépeket, de az utcában van még egy gázszerelő, ő is sok cuccal szokott járni. Ezeket kézben cipelni messziről borzasztó dolog. Közben pedig az önkormányzatnál érdemben senki sem áll szóba velünk, nem kapunk választ a problémáinkra, a kérdéseinkre”.  

 

Dódity Gabriella fideszes fővárosi képviselő szintén egy éve küzd azért, hogy figyelembe vegye a kispesti baloldal a Hunyadi utcában élők problémáját. Eddig ő sem járt sikerrel, legutóbb a megoldást kínáló javaslata sem ért célba a testületi ülésen. Szerinte „ilyen az, amikor a baloldalt totálisan nem érdekli, mit mondanak a lakók egy éve… arrogancia, magas ló”.

„Pont azt akartuk megakadályozni a legutóbbi testületi ülésen, hogy a lakókat ne kezdjék bírságolni, hanem először Gajda Péter polgármester nézzen szembe azzal a problémával, amit baloldali testülete okozott a helyben élőkkel. Azzal, hogy éveken át nem álltak szóba velük. Sem az ő, sem az én levelemre nem válaszoltak. A Fidesz–KDNP által az ülésen benyújtott javaslat lényege éppen az volt, hogy amíg nem születik meg egy mindenki számára megnyugtató megoldás, addig ne bírságolják az ott élőket. Erre annyi volt a válasz, hogy lekapcsolták a teremben a szavazógépünket. Ez a hozzáállás nem túl férfias, ahogyan az ügy egész kezelése sem – mondta Dódity Gabriella.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.