2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

10. születésnapját ünnepelte a Gyermekek Átmeneti Otthona

Főoldal>Közélet>10. születésnapját ünnepelte a Gyermekek Átmeneti Otthona
 
Írta: Szerk.
2016. október 19. 17:08
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Gyermekek Átmeneti Otthona megnyitása óta 300 gyermeknek nyújtott átmeneti segítséget. Önkormányzati képviselők, iroda- és intézményvezetők, illetve a kerület szociális szakemberei vettek részt a születésnapi rendezvényen.

Tóthné Szebenyi Szilvia otthonvezető mutatta be a megjelenteknek a tíz éves Gyermekek Átmeneti Otthonát. Az első évek voltak a tanuló idők: megalakult a rendszer, amit összefésültek a szakmai elképzelésekkel és a valósággal. Az elmúlt 10 évben megközelítőleg 300, 3 és 18 év közötti gyermeknek biztosítottak lakhatást és ellátást olyan esetekben, amikor a család nem tudta megoldani a gyermek elhelyezését, felügyeletét. Jelen pillanatban összesen 8 gyermek veszi igénybe az intézmény nyújtotta lehetőségeket; van, aki csak a délután órákban, hétfőtől vasárnapig, illetve kollégiumi jelleggel. Tóthné Szebenyi Szilvia külön kiemelt három támogatót az állam és az önkormányzat segítség nyújtásán kívül: dr. György István fővárosi kormánymegbízottat, aki jótékonysági koncertjének bevételéből egy tornatermet rendezett be a gyerekeknek, a Tündérfátyol Alapítványt, illetve és a Csokonai Optikát, aki nem egy kis fiatalnak készítette el rendkívül kedvező áron a szemüvegét. Beszámolt még arról is, hogy sok magánszemély, valamint a Vöröskereszt, illetve a kispesti FIDESZ-KDNP frakció és az MSZP frakciója is szokta támogatni a gyermekotthont adományokkal.  

 

Víghné Vincze Erzsébet intézményvezető pohárköszöntőjében tolmácsolta a gyermekek háláját, illetve nagy bizalommal mesélt az elkövetkező évekről, hiszen terveik szerint, szeretnék a befogadóképességüket a jelenlegi kétszeresére fejleszteni. A gyermekotthon épületét ábrázoló torta felvágása után mindenki megnézhette a folyosón fényképtablókon a gyermekotthon történetét, illetve elolvashatta az egy évtized alatt az otthonban megforduló fiatalok üzeneteit is, amelyet saját kézírásukkal egy nagy tablóra írtak. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.