2023. május 30., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

2019-re újulhat meg a KöKi vasútállomás

Főoldal>Közérdekű>2019-re újulhat meg a KöKi vasútállomás
 
Írta: Szerk.
2016. május 12. 14:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megújulhat az elhanyagolt, néhol balesetveszélyes állapotban lévő Kőbánya-Kispesti vasútállomás, a MÁV szerint 2019 őszétől vehetik birtokba az utasok a korszerűsített állomást. A MÁV Zrt-nek ugyan terve is van, és szándékában áll rendezni a helyzetet, de a terület tisztázatlan tulajdonviszonyai megnehezítik a projekt megindítását – válaszolta a vasúttársaság Dódity Gabriella levelére, amelyben az állomás áldatlan állapota miatt emelt szót.

A metró végállomása után a Kőbánya-Kispest vasútállomást is rendbe hozzák majd, bár erre még várhatóan három évig várni kell. Az agglomerációból és a külső kerületekből egyaránt jelentős utasforgalmat bonyolító állomás hosszú ideje kiábrándító állapotban van: a lépcsők koszosak, töredezettek, néhol balesetveszélyesek. A mozgólépcső legtöbbször üzemen kívül van, a plexi válaszfalak graffitikkal szennyezettek. Ezzel szemben a BKK végállomás rendezett és karbantartott. 

A múlt év végén Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP), Kispest fejlesztéspolitikai tanácsnoka levélben fordult a MÁV elnök-vezérigazgatójához, hogy tolmácsolja a hozzá is eljutott számtalan panaszt az állomással kapcsolatban. 

A válaszból kiderül, hogy terv már van és a MÁV Zrt-nek is szándékában áll rendezni a helyzetet – mondta el megkeresésünkre Dódity Gabriella. A létesítmények felújítása része a MÁV 2013-ban indított állomásfejlesztési programjának is, amelyre egy 2015-ös kormányhatározat értelmében forrás is rendelkezésre állhat ez év első negyedévében. Ennek keretében tervben van az állomás utasforgalmi és üzemi területeinek megújítása, 4 db lifttel történő akadálymentesítése és folyosó megerősítése is. A mostani áldatlan állapotok részben a tulajdoni viszonyok tisztázatlansága miatt alakultak ki, hiszen a MÁV, a BKV és X. kerületi önkormányzat is szerepel az állmási ingatlanok tulajdonosai között. A felújítás előtt ezeket is rendezni kell. A tervezetek elkészítésére már kiírták a közbeszerzést, amelyek alapján 2018 júniusában indulhat meg a kivitelezés, és 2019 őszéig tarthat. Dódity Gabriella addig is azt kérte, a balesetveszélyes lépcsőt javítsa meg a MÁV, és a takarításra is fordítsanak nagyobb gondot.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.