2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A 80 éves Jókai Anna írót köszöntötték

Főoldal>Kultúra>A 80 éves Jókai Anna írót köszöntötték
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. november 24. 15:40
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jókai Anna Kossuth-díjas írónőt köszöntötték barátai és tisztelői 80. születésnapja alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban november 23-án. Az ünnepségre Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője is hivatalos volt.

Neves közéleti személyek, egyházi méltóságok, politikusok köszöntötték a Petőfi Irodalmi Múzeumban Jókai Annát, Kispest díszpolgárát születésnapja alkalmából. Többek között Erdő Péter bíboros, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, L. Simon László kultúráért felelős államtitkár, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, valamint Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője is méltatta az írónőt. A szónokok az írónő bátorságát, a közéleti témákban mutatott aktivitását, a magyarsághoz és hithez való kiemelkedő hozzáállását emelték ki. Tarnai Richárd, aki baráti kapcsolatokat ápol Jókai Annával, személyes élményét mesélte el az írónővel kapcsolatban, akivel – mint fogalmazott – úgy beszélgettek át egy egész estét az élet nagy kérdéseiről, hogy az idő elröpült anélkül, hogy észrevették volna.

A szeretet túlcsordulása - Annáról Annának című könyvet is bemutatták a születésnap alkalmából a Gellért Hotelben. A kötet 234, az írónő előtt tisztelgő alkotást foglal magába, melyben neves művészek, tudósok, közéleti szereplők – köztük Tarnai Richárd – köszöntő sorai, esszéi és képzőművészeti alkotásai szerepelnek. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.