2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A főváros teszi rendbe a Vak Bottyán utcát

Főoldal>Közérdekű>A főváros teszi rendbe a Vak Bottyán utcát
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 26. 13:20
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Miután a képviselő-testület fővárosi kezelésbe adta, a főváros javítja ki a Vak Bottyán utcában az M3-as metró pótlása miatt megnövekedett forgalom okozta hibákat, és a metró déli szakaszának felújítása előtt meg is erősítik azt.

A főváros javítja ki a metrópótlás okozta hibákat a Vak Bottyán utcában – döntött egyhangúlag a Fővárosi Közgyűlés. Erre azért volt szükség, mert az utca állapota tovább romlott 2017 novembere óta, az M3-as metrót pótló autóbuszok forgalma miatt és a kispesti önkormányzatnak nincs elég pénze a megnövekedett terhelés okozta útburkolati hibák javítására.

 

Erre azután nyílt lehetőség, hogy a kispesti képviselő-testület szeptemberi ülésén a főváros kezelésébe adta a Vak Bottyán utcának az M3-as metrópótló buszok elvezetésével érintett szakaszát.

 

Mint ismert, a megnövekedett forgalom és a leromlott útburkolat miatt korábban a lakók utcára vonulva tiltakoztak. Ezt követően Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok levélben kérte a fővárostól, hogy a metrópótló buszokat az Üllői útra tereljék, ez azonban szakmai indokok miatt nem volt lehetséges.

 

A déli metrószakasz felújítása idején az eddiginél is nagyobb terhelés várható, mivel a pótlóbuszok a teljes menetidőben a Vak Bottyán utcában fognak közlekedni. Ezért a déli szakasz rekonstrukciója előtt az útszakaszt megerősítik, de utána is szükség lesz teljes felújítására, amelyet a főváros és Kispest közösen finanszíroz majd.

 

Forrás: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.