2020. szeptember 25., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A jobboldal segítene az önkormányzati ingatlanok bérlőinek

Főoldal>Közélet>A jobboldal segítene az önkormányzati ingatlanok bérlőinek
 
Írta: Szerk.
2020. április 16. 15:37
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Azon kispesti vállalkozásoknak segítene a kispesti Fidesz-KDNP frakció, amelyek a veszélyhelyzet miatt bezárni kényszerültek; a polgármesternek küldött javaslatukban 50 százalékos bérleti díj csökkentést, vagy indokolt esetben a díj fizetésének időszakos felfüggesztését javasolták. Emellett azt is kérték, az önkormányzati lakásban élőknek a veszélyhelyzetben keletkező bérleti díj hátralék behajtásakor mutasson nagyobb türelmet a vagyonkezelő.
A járvány okozta veszélyhelyzetben segítséget nyújtana az önkormányzati ingatlanokban működő vállalkozások számára a kispesti Fidesz-KDNP frakció. Azt kezdeményezték Gajda Péter (MSZP) polgármesternél, hogy azon vállalkozások számára, amelyek önkormányzati helyiségben működnek, vagy önkormányzattól bérelt földterületen állnak felépítményeik, és nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-veszély miatt, 50 százalékkal csökkentse a városvezetés a bérleti díjak mértékét, azoknak pedig, akik bezárni kényszerültek, adott és indokolt esetben akár engedje el a bérleti díj megfizetését a kerület a 2020. május 1. és 2020. augusztus 31. közötti időszakra. A javaslatot jegyző Dódity Gabriella hangsúlyozta: a legtöbb kisvállalkozás a bezárás miatt a teljes bevételétől elesett, így elvárható az önkormányzattól, hogy anyagi lehetőségeihez mérten segítő kezet nyújtson. Mint mondta, javaslatuk nem egyedi,más jobboldali vezetésű kerületben is már bevezettek hasonlót. Emellett azt is kérték a városvezetéstől, hogy a tartozással rendelkezőknek kamatmentes halasztással, vagy részletfizetéssel segítsen az önkormányzat. Emellett azon önkormányzati lakásokban élők kapcsán is megfogalmazták kérésüket, akik a veszélyhelyzetben halmoznak fel tartozásokat.
 
– Természetesen fontos a kintlévőségek pontos nyomon követése, amelyet mi is helyesnek tartunk, de a jelenlegi veszélyhelyzetben legalább ennyire fontos a segítségnyújtás is. Arra kértük a városvezetést, a vagyonkezelő legyen türelemmel, és ha a vírusveszély miatt elveszítette például a családfenntartó a munkáját, vagy összegyűlt némi hátralék, akkor ne jogi lépéseket helyezzenek kilátásba, hanem nézzék meg, hogyan lehet az érintett családon segíteni – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP). A képviselő hozzátette: sajnos neki is eljuttattak olyan márciusi keltezésű levelet, amelyben jogi lépéseket helyezett kilátásba a vagyonkezelő a hátralék miatt. Gajda Péter válaszában arról tájékoztatta a képviselőt, hogy a veszélyhelyzet miatt az idei költségvetés átdolgozására is szükség lesz, és kollégáival vizsgálják, milyen könnyítések bevezetésére van lehetőség.
 
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.