2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kormány segítségével érkezett az új mammográfiás készülék

Főoldal>Közérdekű>A kormány segítségével érkezett az új mammográfiás készülék
 
Írta: Szerk.
2024. május 23. 14:53
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Új mammográfiás készüléket kapott a kormány segítségével a Kispesti Egészségügyi Intézet, így mostantól a kispesti hölgyeknek nem kell más kerületbe elmenniük ezért a vizsgálatért. Bár a mellrák korai felismerésében óriási jelentősége van a megfelelő eszközzel végzett mammográfiának, a kispesti önkormányzat arra sem volt képes, hogy 22 milliárd forintos költségvetéséből körülbelül 50 millió forintot fordítson a saját fenntartásában lévő intézetnek új készülék beszerzésére. Ezért Dódity Gabriella fővárosi képviselő a kormánytól kért és kapott segítséget a régi készülék lecseréléséhez.

Május 23-án adta át Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár, Takács Péter egészségügyi államtitkár és Dódity Gabriella a Kispesti Egészségügyi Intézetnek az új, korszerű mammográfiás készüléket.

A csere már régóta aktuális lett volna, hiszen a fővárosi kerületek közül egyedül Kispesten működött elavult, kazettás rendszerű mammográfiás készülék, amely nem mutat olyan pontos képet, mint korszerűbb társai. Pedig a mellrák korai felismerésében óriási jelenősége van a – megfelelő eszközzel végzett – mammográfiának.

A problémát felismerve és a városvezetés érdektelenségét látva Dódity Gabriella még 2021-ben a kormány segítségét kérte.

 

 

– A covid-járvány miatt ez a projekt is leállt, azonban Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár segítségével megérkezett az új, korszerű mammográfiás készülék az egészségügyi intézménybe, így mostantól a kispesti hölgyeknek nem kell más kerületbe elmenniük ezért a vizsgálatért. Köszönöm miniszterhelyettes úrnak a közreműködést és az intézet főigazgató asszonyának a közös lobbit – nyilatkozta lapunknak Dódity Gabriella.

De nem ez az első, a kerületi egészségügyi ellátást, a Kispesti Egészségügyi Intézet szolgáltatási színvonalának javítását szolgáló fejlesztés, amely Dódity Gabriella közbenjárásával, a kormány támogatásával valósulhatott meg a kerületben.

 

Az Egészséges Budapestért Programból 2021-ben mintegy 1 milliárd forintos támogatásban részesült az egészségügyi intézet az egynapos sebészet kialakítására.

Az intézmény harmadik emeletén kialakított „kis kórház” a magyar egészségügyi ellátásban elérhető legkorszerűbb műtéti infrastruktúrával, eszköz- és műszerparkkal rendelkezik, két műtőjében 2022. február1-je óta szemészeti, laparoszkópos, sebészeti, nőgyógyászati és ortopédiai műtéteket, kisebb traumatológiai beavatkozásokat és urológiai műtéteket, valamint végbéltükrözést is végeznek a szakemberek.

 

Az egynapos sebészet kialakítására óriási szükség volt, már csak azért is, mert Kispesten nincsen kórház. Ennek ismeretében meglehetősen érthetetlen az, hogy a programból, amely 2017-ben indult, korábban Kispest a fővárosi kerületek közül szinte egyedüliként egyetlen forintnyi forrást sem kapott szakrendelőjének megújítására, egyszerűen azért, a baloldali vezetésű önkormányzat úgy töltötte ki az igényfelmérőt, hogy abban azt jelezték, mindent meg tudnak oldani saját forrásból.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.