2018. február 22., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (48)
· 2017
december (37)
november (44)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
június (34)
május (30)
 Friss kommentekTwitter
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
2016. április 22. 23:31
Töhötöm Komolyan ettől a ferdítéstől készen vagyok.... A fenyegetés úgy hangzott hogy Portugáliától , Mo. ig nincs senki biztonságban. Egy ...
Kérdezzen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőtől!
2016. április 10. 00:28
Töhötöm Van egy rendszer. Ha a pályáztatás a módja a felújításnak akkor attól eltérni nem lehetséges. Volt hogy valaki ettől eltért. Pl. tudok ...
Kritikus állapotban van a rendelő lépcsője
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A Kossuth téri káoszt is számonkérték Gajdáékon

Főoldal>Közélet>A Kossuth téri káoszt is számonkérték Gajdáékon
 
Írta: Szerk.
2017. szeptember 29. 11:58
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A legutóbbi testületi ülésen ismét szerette volna elérni a Fidesz-KDNP frakció, hogy Kispesten mindenhol legyen elérhető közelségben szemetes és kutyaürülék-gyűjtő. Szóba kerültek a Segítő Kéz Gondozó Szolgálatnál zajló belső vizsgálat, valamint a Kossuth téri új parkoló streetball pályájának viszontagságai is.

Módosították a képviselők a költségvetést, többek között azért, mert az önkormányzatnak 21 millió forintot végrehajtás és késedelmi kamat címen ki kell fizetnie a Kossuth téri Üzletháznak. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője Gajda Péter (MSZP) polgármestertől részletes tájékoztatást kért a két fél közötti elszámolási vita és peres ügyek állásáról, különös tekintettel arra, hány tíz millió forinttal tartozik az önkormányzat az üzletháznak.

 

 

A képviselők tárgyaltak a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálatról is, amely megszűnne önálló gazdálkodóként működni, és a GESZ alá tagozódna be a tervek szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) újra kitért az intézménynél zajló belső vizsgálatra, amely azt követően indult, hogy a képviselő az intézményben zajló kedvezőtlen folyamatok miatt felkereste személyesen a polgármestert néhány volt dolgozóval. Dódity Gabriella azt nehezményezte, hogy hivatalos kérése ellenére nem adták át neki a volt dolgozók nyilatkozatainak jegyzőkönyvét. A képviselő felolvasta a kormányhivatal, mint törvényességi felügyeletet ellátó szerv jogi állásfoglalását, miszerint az önkormányzatnak kötelessége átadnia neki az iratokat.

 

 

Káosz a Kossuth téren

 

Szóba került a Fővárosi Önkormányzat által támogatott Kossuth téri parkoló és közösségi téren kialakult káosz is, amely abból adódik, hogy a streetball pályát a sportfunkcióval párhuzamosan parkolásra is lehet használni. Dódity Gabriella képviselő felkérte a város vezetését, mielőbb teremtsenek átlátható helyzetet, és szüntessék meg a káoszt. Gajda Péter elmondta, a streetball pályák mellé kihelyeznek egy tájékoztató táblát, amely szerda, péntek, szombat - vagyis a kiemelt piaci napokon - a parkolást preferálja majd, a többi időben a játékosoké lesz a terep. Kérdésére, hogy több parkolóhely van-e most a területen, mint korábban volt, Gajda Péter egyértelmű igennel felelt.

 

Szemetes és kutyaürülék

 

Ismét napirendre került Szathury Kolos közterületi tanácsnok (Fidesz-KDNP) két éve beadott előterjesztése, amelyben azt javasolta, Kispest minden részén legyen elérhető közelségben szemetes és kutyaürülék-tartó. A képviselő két évvel ezelőtt tette meg a javaslatát, amelyben állítja, azóta érdemben nem történt semmi. A testület most arról szavazott, hogy a szakiroda végre állítson össze egy anyagot a korábbi és a jelenlegi szemetesek elhelyezkedéséről, amelynek alapján meg lehet kezdeni a további telepítéseket.

 

 

A testületi ülés végén Ékes Gábor (Fidesz –KDNP) kérte a polgármestert, hogy a fogorvosok kapják meg az ígért bérkompenzációt, Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) pedig a wekerlei Árnyas óvoda szabálytalan ablakbeépítését tette szóvá. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) felkérte a szakirodát, hogy vizsgálja meg, hogyan lehetne megoldani a Jahn Ferenc, Jókai, Zrínyi utcák Ady Endre út és Esze Tamás utcai közötti szakaszának forgalmi nehézségeit. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.