2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A Kossuth téri piacon is leadhatjuk a használt sütőolajat

Főoldal>Közérdekű>A Kossuth téri piacon is leadhatjuk a használt sütőolajat
 
Írta: Szerk.
2022. október 11. 14:45
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A piac Kosárfonó utca felőli bejáratánál gyűjtőpontot helyeztek ki, ahová használt sütőolajat és zsiradékot lehet bedobni. Amit itt összegyűjtenek, abból értékes nyersanyag válik, amit viszont ne adj’ isten a lefolyóba öntenek, az hatalmas mértékben szennyezi a környezetet!

Immáron a Kossuth téri piacnál is leadhatják a kispestiek a használt sütőolajat az itt kialakított gyűjtőponton.  A Biotrans Kft. eddig több mint ezer településen helyezett el ehhez hasonló gyűjtőpontot, ahová eredeti csomagolásban, PET-palackban vagy zárt befőttesüvegben helyezhető el a használt sütőolaj és zsiradék. Amit itt összegyűjtenek, az 100 százalékban újrahasznosítható; biodízel-alapanyag készül belőle, amit belföldön és külföldön egyaránt értékesítenek.

 

Rendkívül fontos, hogy a lakosok szelektíven gyűjtsék és a megfelelő helyen adják le a használt sütőolajat, és nemcsak azért, mert annak minden cseppje érték: egyetlen csepp csatornába öntött olaj képes akár ezer liternyi élővizet is elszennyezni. Arról nem beszélve, hogy a csatornarendszer falára lerakódva, nehezen vagy nem lebomló hulladékokkal – például törlőkendőkkel – találkozva hatalmas „zsírszörnyeket” képez, amik dugulást eredményezhetnek.

 

Noha egyre többen vannak tisztában azzal, mi a teendő a használt sütőolajjal, a hazánkban felhasznált mennyiségnek még mindig csak mintegy 2 százalékát gyűjtik szelektíven és adják le gyűjtőpontokon. Kispesten nemcsak itt, a piacnál lehet leadni a használt sütőolajat és zsiradékot: a többi közt a Kós Károly Általános Iskolában, a MOL benzinkutaknál és az Aldi-gyűjtőpontoknál is le lehet adni ezeket.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.