2019. július 18., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kultúra ízei a Halásztanyában

Főoldal>Kultúra>A kultúra ízei a Halásztanyában
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. május 31. 11:51
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Aki hétfő délután a Halásztanyába látogatott, a magyaros hangulat mellett a magyar kultúrából is ízelítőt kaphatott, átvitt és szó szerinti értelemben is. A finom borok és a házi pogácsa mellett ugyanis versek, dalok és fényképek kaptak főszerepet az Irodalmi pódiumon.

Nem csalódott az, aki hétfő délután 6 órakor a kultúra kedvéért tette be a lábát a kispesti Halásztanya vendéglőbe. Az Irodalmi pódium programsorozatának május 30-ai alkalmán Juhos-Kiss János költő vendége Kobzos Kiss Tamás zenész, az Óbudai Népzene Iskola igazgatója, Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke és Tóth Pál, építőmérnök, fényképész voltak.

 

A mostani Irodalmi pódiumot az tette különlegessé, hogy Kobzos Kiss Tamás születésnapja is erre a napra esett, így a már rendszeres vendégnek számító zenészt Juhos-Kiss János ez alkalomból verssel köszöntötte. Természetesen nem maradt el az ünnepelt előadása sem, Kobzos Kiss Tamás Kós Károly Attila királyról szóló énekét adta elő.

Tavaly novemberben választották meg a Magyar Írószövetség fennállása óta legfiatalabb elnökét, Szentmártoni Jánost. A hét kötetes költővel Juhos Kiss János a költészet és általában az irodalom mai helyzetéről beszélgetett, de szóba került a külvárosi, csepeli és pesterzsébeti gyerekkor is. A hallgatóság ízelítőt is kaphatott Szentmártoni János verseiből, melyet a költő maga olvasott fel.

Az Irodalmi pódium utolsó vendége Tóth Pál wekerlei építőmérnök volt, akinek fotóiból nyílt kiállítás a Halásztanya termében. Tóth Pál hosszú évek munkájával végigjárta a magyar nyelvterületet, és dokumentálta Kós Károly építész munkáit. Ezekből a fényképekből most 27 darabot mutattak be. A kiállítást Kós Béla, Kós Károly unokája nyitotta meg, méltatva a fényképész állhatatos munkáját és erőfeszítéseit, amit e fontos építészeti örökségünk megörökítésében tesz.

 

„ Akik ide, az Irodalmi pódiumra járnak, azok feltöltődnek egy picit, ez a mai világunkban fontos. A kultúrát közel kell vinni az emberekhez, mert ha nincs kultúra, akkor a lélek tovaszáll.” – mondta el a kispest.info-nak Juhos-Kiss János. A költő elmondása szerint ez az igazi célja a már harmadik éve futó rendezvénynek. Legközelebb a nyári szünet után, szeptember 19-én folytatódik az Irodalmi pódium a Halásztanyában, a vendég Kubinyi Tamás, az Álmos könyvek szerzője lesz.

 

A tartalmas estéért köszönet illeti Juhos-Kiss Jánost, a program szervezőjét, illetve Tar Istvánt, a Halásztanya tulajdonosát, aki évek óta házigazdája és támogatója az estnek.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.