2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A lakosság észrevételeit figyelembe véve újítják fel a lajosmizsei vasútvonalat

Főoldal>Közérdekű>A lakosság észrevételeit figyelembe véve újítják fel a lajosmizsei vasútvonalat
 
Írta: Szerk.
2021. szeptember 15. 11:52
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az utasok véleményeit, észrevételeit figyelembe véve kezdi meg a Kispestet is érintő lajosmizsei vasútvonal fejlesztését célzó tervezést a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK). Nem meglepő, hogy a többség gyorsabb, pontosabb és komfortosabb szerelvényeken szeretne utazni, valamint akadálymentesített, könnyen megközelíthető állomásokra vágyik.

Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója közösségi oldalán emlékeztetett arra, hogy ez év március 12-én kérdőíves felmérést indítottak, melyet a zárásáig – április 30-ig – összesen 3347-en töltöttek ki. A válaszadók észrevételeit, javaslatait értékelték és elemezték, majd pedig eljuttatták a tervezőknek. A javaslatokat lehetőség szerint figyelembe veszik a tervezési folyamat során.

 

„A legtöbb kitöltő nagyon fontosnak tartja a pálya korszerűsítését, a sűrűbb vonatkövetést és az állomások teljeskörű felújítását, illetve környezetük jelenleginél barátságosabbá és biztonságosabbá tételét. A válaszadók több kérdésben is egyértelmű támogatásukat fejezték ki a vasútvonal tervezett korszerűsítésével kapcsolatban” – írta a poszt szerzője.

 

93 százalékuk egyetért a pálya kétvágányosításával kapcsolatban minden lehetséges szakaszon; 84 százalékuk támogatja a vasútvonal villamosítását; 95 százalékuk a jelenleginél gyakoribb vonatkövetéssel, 91 százalékuk pedig a sebesség emelésével ért egyet.

 

„Ami az állomásokat és megállóhelyeket illeti, a válaszadók 91 százaléka támogatja akadálymentes megújításukat, és 85 százalékuk szeretné, ha javulna azok megközelíthetősége” – sorolta Vitézy Dávid. Megjegyezte az is, hogy a válaszadók egyöntetűen elvárják  a vasútvonal adottságainak modernizálását, illetve elégedetlenek a vonatok pontosságával, sűrűségével, a menetidővel és a szerelvények komfortjával is. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.