2021. március 02., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A miniszter figyelmeztet: közös cselekvés kell

Főoldal>Közélet>A miniszter figyelmeztet: közös cselekvés kell
 
Írta: Szerk.
2015. november 20. 16:42
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Migráció és határvédelem – erről tartott előadást Kispesten a Polgári Klubban Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Kijelentette, hogy mivel világméretű problémáról van szó, Magyarország egyedül nem tudja megoldani azt, bár a kezelésével kapcsolatosan elsőként tette meg a szükséges lépéseket. Ám Európának a saját léte és civilizációjának védelme érdekében összehangolt, közös megoldást kell találnia.

Európa gazdag és gyenge

Szükség lenne egy közös európai védelmi rendszerre, de ehhez tenni is kell, nem csak beszélni róla – hangsúlyozta Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Kispesti Fidesz november 17-én rendezett Polgári Klubján. Európa azt az életformát, békés viszonyokat és jólétet, ami ma rá jellemző, az elmúlt évszázadokban rengeteg véráldozat árán alakította ki. Ma viszont kijelenthetjük: Európa gazdag és gyenge, ami nagyon rossz kombináció.

 

 

A veszély érzékelhető: Európa biztonsági, kulturális, hovatovább civilizációs krízis előtt áll, illetve részben már benne is van, s hozzátette: Magyarország jelezte ezt először, s minthogy nem történtek közös tervek, meg kellett tenni a szükséges lépéseket. Hazánk azonban megoldani nem tudja ezt a világméretű krízist, csak helyben kezelni képes: ezért épült a kerítés a zöldhatáron, ezért történtek jogszabályi szigorítások, hogy a rendőrséget a honvédség is támogathassa – emelte ki a miniszter.

 

Civilizációk harca

„Csak ne legyen igaza Huntingtonnak” – utalt arra az 1996-ban megjelent műre, amelyben a szerző kifejtette, hogy a hidegháború, tehát az ideológiák uralta világrend megszűnését követően a civilizációs harcok erősödnek fel. Látnunk kell azt, hogy az iszlám világ egy teljesen más civilizáció: „nem alacsonyabb- vagy felsőbbrendű, hanem más”. Más szokások, más vallás és teljesen más történelmi fejlődés jellemzi.

 

 

Azonban azt tudni kell – hangsúlyozta –, hogy minden nagy civilizáció vallási alapokon nyugodott a történelem során. Viszont addig, amíg Európa szinte elfelejtette saját keresztény-zsidó vallási alapjait, addig a muzulmán világ nem. Nálunk elvágták azokat a gyökereket, amelyek táplálták az európaiságot. Minden civilizációban a hitehagyottak és a fanatikusok okozhatnak komoly bajt, mind a saját mind a másik civilizációnak.

 

Határhelyzet és a V4-ek összekovácsolódása

Jelenleg 5700 honvéd teljesít szolgálatot a déli határon, s további 1000 tartalékost rendeltek be – közölte a honvédelmi miniszter. Emellett pedig a lengyel, cseh és szlovák katonák és rendőrök is erősítik hazánkkal együtt Európa védelmét. A migráns válságban tanúsított összezárás elmélyítette a Visegrádi országok együttműködését, amelyet folytatni kell – hangsúlyozta.

 

 

Terrorveszély és világméretű probléma

Egyértelmű, hogy az utóbbi időben nőtt a terrorfenyegetettség, sajnos ezt igazolják a Párizsban történt támadások is. A terroristák már bent vannak Európában, s az ő bejutásukat nagyban segítette a liberális fősodor befogadó magatartása. A francia főváros elleni támadás pedig ábrázolja, hogy milyen támadásokra lehet számítani: a nagyobb városok és az olyan helyek lehetnek célpontok, ahol sok ember fordul meg egyszerre – mutatott rá. Fontos azonban, hogy nem szabad félni, hanem fokozottan figyelni kell.

Elmondta azt is, hogy egy november eleji adat szerint közel 250 millió(!) potenciális migráns készülhet útnak indulni a Közel-Kelettől egészen Fekete-Afrikáig. Ha ennyi ember megindul és Európa továbbra sem készül fel, annak beláthatatlan következményei lesznek, hiszen már az is komoly bajokat okozhat ha „csak” 20 millió ember érkezik.

 

 

A demokrácia és a nép ereje

Az Európai Uniónak meg kell kérdezni az embereket az őket érintőkérdésekben –szögezte le Dr. SimicskóIstván, hiszen minden európai alkotmány alapja is ez: a hatalom letéteményese a nép. Ezért is fontos, hogy a magyar kormány megkérdezi az embereket példának okáért a tervezett kötelezőbetelepítési kvótával kapcsolatban. Ez nemzeti egységet is teremthet, hiszen a magyar nemzet és tagjainak jövője a tét.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.