2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A nyugdíjasok védelmében

Főoldal>Közérdekű>A nyugdíjasok védelmében
 
Írta: Szerk.
2018. május 28. 13:24
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét összeállított a rendőrség egy listát azokkal a veszélyekkel, amelyek az időskorúakra leselkedhetnek. Ebben szerepelnek a nyugdíjasok sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekmények, jogsértések és az is, hogy hogyan lehet ezek ellen védekezni.

Az idősebb generáció sajnos az életkoránál és az állapotánál fogva sérülékenyebb, kiszolgáltatottabb, ezért ők veszélyeztetettebbek a bűncselekményekkel szemben. Védelmük érdekében a rendőrség folyamatosan elemzi, értékeli a jellemző bűnelkövetési módokat, a potenciális bűnelkövetőket és mindent megtesz annak érdekében, hogy megismertesse a megelőzés  eszközeit, módszereit.


Az idős emberek többsége egyedül vagy másik időssel él együtt. Népszámlálási adatok szerint ma Magyarországon minden ötödik ember időskorúnak számít, vagyis betöltötte a hatvanadik életévét. A legtöbben Budapesten, illetve kistelepüléseken élnek. Mintegy 61%-uk pedig nő.

 

Íme a police.hu-n található lista, hogy hol, és mire kell odafigyelni!

 

  • Zsúfolt helyek, bevásárlóközpontok, tömegközlekedési eszközök, állomások és megállók a zsebtolvajok számára ideális terepet jelentenek. Ezeken a helyszíneken különösen figyeljünk értékeinkre!
  • Közlekedési eszközre történő le- és felszálláskor ügyeljünk táskánkra! Csomagjainkat ne bízzuk ismeretlenekre!
  • Kabátunk zsebében, kosarunk tetején, a táskánk külső zsebében soha ne tartsunk értékeket, mert azt könnyen ellophatják anélkül, hogy észrevennénk!
  • Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonunkba, kérjük el az igazolványát, hívjuk át a szomszédot, szükség esetén kérjünk segítséget!
  • Az értékeinket tartsuk biztonságos helyen, ne hagyjuk szem előtt! Ha esetleg a lakásunkban fizetünk, vagy épp visszaadunk valakinek pénzt, ügyeljünk rá, hogy az illető ne lássa, hol tartjuk a megtakarításunkat!
  • A lakás, kapu ajtaját akkor is tartsuk zárva, ha otthon vagyunk!
  • Soha ne engedjünk be idegeneket a házunkba, lakásunkba!
  • Jótékonysági célra gyűjtögetőktől kérjünk csekket, ne adjunk készpénzt, és ne engedjük be őket a lakásba!
  • Ha orvosi rendelőben, vagy hivatalos ügyintézés céljából várakozunk és beszélgetésbe elegyedünk valakivel, legyünk óvatosak, hogy milyen információkat adunk ki magunkról idegeneknek!
  • Telefonos nyereményekkel kapcsolatban legyenek kétségeink, mindig ellenőrizzük, hogy az adott cég hirdetett-e ténylegesen nyereményjátékot!

 

(Forrás: police.hu)

(Fotó: jozsefvaros.hu)

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.