2019. május 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A nyugdíjasok védelmében

Főoldal>Közérdekű>A nyugdíjasok védelmében
 
Írta: Szerk.
2018. május 28. 13:24
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét összeállított a rendőrség egy listát azokkal a veszélyekkel, amelyek az időskorúakra leselkedhetnek. Ebben szerepelnek a nyugdíjasok sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekmények, jogsértések és az is, hogy hogyan lehet ezek ellen védekezni.

Az idősebb generáció sajnos az életkoránál és az állapotánál fogva sérülékenyebb, kiszolgáltatottabb, ezért ők veszélyeztetettebbek a bűncselekményekkel szemben. Védelmük érdekében a rendőrség folyamatosan elemzi, értékeli a jellemző bűnelkövetési módokat, a potenciális bűnelkövetőket és mindent megtesz annak érdekében, hogy megismertesse a megelőzés  eszközeit, módszereit.


Az idős emberek többsége egyedül vagy másik időssel él együtt. Népszámlálási adatok szerint ma Magyarországon minden ötödik ember időskorúnak számít, vagyis betöltötte a hatvanadik életévét. A legtöbben Budapesten, illetve kistelepüléseken élnek. Mintegy 61%-uk pedig nő.

 

Íme a police.hu-n található lista, hogy hol, és mire kell odafigyelni!

 

  • Zsúfolt helyek, bevásárlóközpontok, tömegközlekedési eszközök, állomások és megállók a zsebtolvajok számára ideális terepet jelentenek. Ezeken a helyszíneken különösen figyeljünk értékeinkre!
  • Közlekedési eszközre történő le- és felszálláskor ügyeljünk táskánkra! Csomagjainkat ne bízzuk ismeretlenekre!
  • Kabátunk zsebében, kosarunk tetején, a táskánk külső zsebében soha ne tartsunk értékeket, mert azt könnyen ellophatják anélkül, hogy észrevennénk!
  • Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonunkba, kérjük el az igazolványát, hívjuk át a szomszédot, szükség esetén kérjünk segítséget!
  • Az értékeinket tartsuk biztonságos helyen, ne hagyjuk szem előtt! Ha esetleg a lakásunkban fizetünk, vagy épp visszaadunk valakinek pénzt, ügyeljünk rá, hogy az illető ne lássa, hol tartjuk a megtakarításunkat!
  • A lakás, kapu ajtaját akkor is tartsuk zárva, ha otthon vagyunk!
  • Soha ne engedjünk be idegeneket a házunkba, lakásunkba!
  • Jótékonysági célra gyűjtögetőktől kérjünk csekket, ne adjunk készpénzt, és ne engedjük be őket a lakásba!
  • Ha orvosi rendelőben, vagy hivatalos ügyintézés céljából várakozunk és beszélgetésbe elegyedünk valakivel, legyünk óvatosak, hogy milyen információkat adunk ki magunkról idegeneknek!
  • Telefonos nyereményekkel kapcsolatban legyenek kétségeink, mindig ellenőrizzük, hogy az adott cég hirdetett-e ténylegesen nyereményjátékot!

 

(Forrás: police.hu)

(Fotó: jozsefvaros.hu)

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.