2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ady Mozi: mesés tervvel álltak elő a civilek

Főoldal>Közélet>Ady Mozi: mesés tervvel álltak elő a civilek
 
Írta: Szerk.
2015. március 23. 13:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ötletbörzét tartottak, majd egyeztették az Ady Mozi közösségi hasznosítására vonatkozó terveiket a városvezetéssel, képviselőkkel azok a civilek, akik régóta dolgoznak azon, hogy az épületet újra használhassák a wekerleiek, kispestiek. Az önkormányzat vezetése közömbös maradna a kérdésben.

Az Ady Mozi baráti kör tagjai az épület félkész nagytermében egy prezentáció és megbeszélés keretében ismertették az épület befejezésére, hasznosítására, működtetésére kidolgozott terveiket.Sokoldalú, integrált közösségi teret álmodtak meg az egykori mozi helyére. Tracey Whitley és a baráti kör képviselői rámutattak, hogy az önkormnyzat számos olyan erőforrással rendelkezik, amellyel segítheti az ügyet; ilyen lehet akár a pályázati lehetőségek figyelése, a tárgyalások összefogása. 

 

 Egyetértett ebben Dódity Gabriella képviselő is. Mint mondta, az egyik fél számra nyilvánvaló, hogy az önkormányzatnak nem áll rendelkezésére közel 300 millió forint a visszavásárlásra és felújításra, azonban számos módon motorja lehet a helyzet rendezésének. Szerinte első lépésként a tulajdonossal kellene hivatalos keretek között tisztázni, milyen konstrukcióban jöhet szóba a vásárlás, nyitott-e például a részletfizetésre. Gajda Péter elismerte, hogy hivatalosan nem tárgyalt a tulajdonossal.

 

Az esemény végén a résztvevők aláírtaak egy szándéknyilatkozatot, hogy lehetőségeikhez mrten segítik az épület sorsának rendezését.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.