2021. március 02., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Állatvédelmi Járőrszolgálatot alapítottak

Főoldal>Közélet>Állatvédelmi Járőrszolgálatot alapítottak
 
Írta: Szerk.
2015. február 13. 12:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Létrejöhet egy olyan kerületi együttműködés, amelynek a kidobott vagy kóbor állatok befogadásán és ellátásán túl a nem megfelelő állattartásnak vagy kínzásnak áldozatul eső élőlények ügyében is eljár. A nem-kutyások és gazdik békés egymás mellett élésének segítésére további intézkedések szükségesek az ellenzék szerint.

A Kispesti Készenléti Polgárőrséggel és az ÖnkéntesTűzoltó Egyesülettel kötendő megállapodásról döntöttek a képviselők januárban, ezt nevezték el állatvédelmi járőrszolgálatnak. Dódity Gabriella – akinek polgármesteri programjában szerepelt ilyen szervezet létrehozása –, a napirend vitájában elmondta, örül, hogy a városvezetés befogadta az ötletét, azonban aggályát fejezte ki, hogy a most elfogadott konstrukcióban, megfelelő állatvédő egyesületi háttér nélkül működőképes lesz-e a szervezet. Mint mondta, attól tart, hogy a megítélt támogatás nem lesz elég a hatékony munkavégzéshez, félő, hogy állatvédelmi egyesületi háttér bevonása nélkül nem tudják ellátni a feladatukat. Emellett felvetette, hogy az állatvédelmi járőrszolgálat fontos elem, de önmagban nem elég ahhoz, hogy állatbaráttá váljon a kerület; egyben az „Állatbarát Kispest” stratégia megalkotását javasolta, amelyben ki kell térni többek között a kutyaürülék-gyűjtő edények kihelyezésére, a jelenleg többségében poros, elkerített területek kutyafuttatóvá alakítására, és a felelős állattartás népszerűsítésére is. A képviselő, aki maga is nagy állatvédő, fontosnak tartja, hogy a nem-kutyások és az állattartók számára egyaránt kedvező intézkedések történjenek Kispesten. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.