2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a megújult Hársfa Óvodát

Főoldal>Közélet>Átadták a megújult Hársfa Óvodát
 
Írta: Szerk.
2017. december 14. 17:33
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Teljesen megújult a Hársfa Óvoda, amelyben az óvónők nem egyszer vödrökben gyűjtötték az esővizet. De ahogy az lenni szokott, itt is maradtak hiányosságok az átadás után. Fidesz-KDNP frakció évek óta harcol a kritikus állapotban lévő nevelési intézmények felújításáért, jó hír, hogy erre idén már ötször annyit fordít az önkormányzat.

Végre a baloldali többségű városvezetés is belátta azt, amit a kispesti Fidesz-KDNP frakció évek óta szorgalmaz: nem halogathatja tovább az óvodák és bölcsődék felújítását. Az idei évben végre 100 millió forintról 600 millió forintra emelkedett az intézmények felújítására fordítandó összeg, így kezdődött meg idén a Hársfa Óvoda szinte teljes újjáépítése, ahol egyébként mást már nem nagyon lehetett kezdeni az elöregedett épülettel. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy óvónő tette közzé a Hársfa Óvodába beömlő esővízről készült videóját a Facebookon. Ezen jól látszott, hogy a vízben állnak, és épp abba gyűjtik a vizet, ami a kezük ügyébe kerül. Az óvónő leírta, hogy az illetékesek jönnek-mennek, sopánkodnak, de nem történik semmi. A bejegyzést, majd a videót villámgyorsan eltávolították az internetről, és még aznap megérkezett az önkormányzattól az ígéret is, hogy soron kívül megoldják a bajt. A polgármesteri sajtóban az előzmények nem, csak a jó hír jött le: javítják a Hársfa óvoda tetejét. Ezt követően egy édesapa is felháborodott, hogy az átázott falakban lévő villanykapcsolók komoly veszélyt jelentettek az oviban, ahol egyébként nem égtek a lámpák sem. Így érthető, hogy nem várhattak tovább a teljes felújítással, amelyre az önkormányzat most 180 millió forintot költött.

 

Az intézmény átadásán az óvodavezető, Béres Zoltánné beszédében hangsúlyozta, van még bőven teendő az épületben. Hozzátette: köszöni Gajda Péter (MSZP) polgármester segítő jobbját, de a bal kezére is igényt tart a továbbiakban, hiszen tény és való, hogy a világítás, festés, burkolatok, udvari játékok, vizesblokkok felújítása megtörtént, de azért a működéshez szükséges gyermekbarát szőnyegek, fürdőszobai bútorok, függönyök terén még mindig hiányosságokkal küzd az ovi, és sajnos az elázott bútorok tönkrementek, így azokat is pótolni kell.

 

A Fidesz-KDNP frakció javaslatot tesz az óvodák és bölcsődék legfontosabb felújításainak elvégzésére

 

Segítség nélkül?

 

Gajda Péter (MSZP) polgármester a helyszínen is elmondta, sőt, saját közösségi oldalán is posztolta, hogy a következő két évben folytatják az intézmények felújítását, amelyhez külső segítséget és állami pénzt sem kaptak. Ez csak azért érdekes, mert a baloldali városvezetés idén nyáron döntött egy újabb egy milliárd forintos hitel felvételéről, amelyet, mint az Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kérdésére válaszolva kiderült, a nevelési intézmények felújítására kívánnak felhasználni. Vagyis igencsak félreérthető, amikor a polgármester azt kommunikálja, hogy külső segítség nélkül oldják meg a fejlesztéseket, hiszen a banki hitel felvételéhez kellett az állami jóváhagyás is, ráadásul ezeket a költségeket kamatostul kell megfizetnie a kerületnek az elkövetkező húsz évben. Lehetséges, hogy Gajdáék arra számítanak, hogy ahogy 2013-ban, úgy ezúttal is átvállalja majd az állam az önkormányzatok adósságát? Négy éve ugyanis 1,8 milliárd forintos tartozást vállalt át az állam a baloldali vezetésű Kispesti önkormányzat helyett.

 

Megállt az idő Kispesten?

 

– Az óvoda gyönyörű lett, nagyon örülök neki, de a szétázott bútorokat is mielőbb pótolni kell. Ilyen állapotban kellene lennie valamennyi óvodának és bölcsődének, ahol a gyermekeink az idő nagy részét töltik. A felújítás megkezdésével pedig sehol sem szabadna megvárni azt, hogy az épület szinte teljesen szétessen, beázzon és szétázzon – hangsúlyozta Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki korábban már többször megjegyezte, hogy felelős gazdálkodással, és nem hitelfelvétellel kellene a kerület intézményeinek a felújítását elvégeznie az önkormányzatnak. Mint mondta, 15 éve MSZP-s vezetése van Kispestnek, és míg a környező kerületekben sorra újultak-újulnak meg az óvodák és bölcsődék, addig Kispesten sok szempontból szinte megállt az idő.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.