2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az állatvédelem csak kampányfogás volt Karácsony Gergelyéknek?

Főoldal>Közérdekű>Az állatvédelem csak kampányfogás volt Karácsony Gergelyéknek?
 
Írta: Szerk.
2020. július 07. 10:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Indokolás nélkül bontotta fel az együttműködési megállapodást a DOKTA – Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal a Gyurcsány Ferenc egykori testőre, Handl Tamás által vezetett Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. Holott a DOKTA az utóbbi években kiemelkedő mértékben támogatta a FÖRI által fenntartott, Budapest „hivatalos” ebtelepének számító Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatot. Pedig a néhány százalékos támogatottságú Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely főpolgármester a kampányban még több állatvédelmi ígéretet tett… Dódity Gabriellát, a DOKTA kuratóriumának egyik tagját kérdeztük, aki az állatok védelmében mindenképpen megoldást szeretne találni a jelenlegi patthelyzetre.

– Hogyan értékeli a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság döntését?

– Teljesen értetlenül állok a FÖRI döntése előtt, hiszen a jelenlegi balliberális fővárosi vezetés az önkormányzati kampányban még nagyon „állatbarátnak” mutatkozott, a DOKTA pedig kifejezetten az Illatos úti gyepmesteri telep támogatására jött létre. Annak fényében pedig különösen érthetetlen ez a lépés, hogy Karácsony Gergely a választási kampányban még állatvédelmi chartát és budapesti állatvédelmi ombudsmant ígért. Arra pedig nincsenek szavak, hogy Handl Tamás ezek után arra hivatkozott, szerződés hiányában etikátlannak tartaná elfogadni a DOKTA által felajánlott adományokat. Holott épp ő volt az, aki ezzel a döntésével megakadályozta, hogy 4 millió forinttal támogassuk a telepet, amely összeg pályázati pénzekből és a személyi jövedelemadó 1% felajánlásaiból gyűlt össze, és amelyet az alapító okiratunk szerint másra nem is fordíthatunk.

 

– Ön szerint mi lehet a döntés oka?

– Csak remélni tudom, hogy nem politikai megfontolásból, azért hozta ezt az érthetetlen döntést Handl Tamás, mert a DOKTA alapítói között van dr. György István akkori főpolgármester-helyettes, jelenlegi területi közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Pető György, a FÖRI korábbi vezetője.

 

Karácsony Gergely még hangzatos állatvédelemmel kapcsolatos ígéreteket tett a kampányban, amelyek meg sem valósultak eddig. Most pedig az általa a FÖRI élére ületett egykori Gyurcsány testőr megtorpedózta az Illatos úti telep támogatását

 

– Hogyan segítette a DOKTA az utóbbi években az Illatos úti ebtelepet?

– Az elmúlt években 11 millió forinttal tudtunk segíteni, igyekeztünk jobbá tenni a bent lévő állatok életkörülményeit, hiszen az Illatos úti telepnek óriási a telítettsége. Szinte teljes egészében berendeztük a műtőt, altatógéppel, műtéti őrző monitorral, vér- és vizeletcentrifugával, röntgenfelszereléssel, infúziós állvánnyal, hematológiai laborautomatával, műtőasztallal és sok egyéb más orvosi eszközzel segítettük a telepet. De több esetben más civil szervezetekkel közösen is nyújtottunk segítséget, akár a laborköltségek átvállalásával, akár gyógyszerek és gyógytápok megvásárlásával.

 

 

– Nemcsak magát a telepet, hanem a telepen bent élő állatokat is próbálták segíteni?

– Így van, szintén közösen más állatvédő szervezetekkel tavaly hetedik alkalommal szerveztük meg az Örökbefogadott Állatok Napját, ahol minél több árva állatot próbáltunk gazdihoz juttatni, és a vendégeket a gyepmesteri telepekről való örökbefogadásra buzdítottuk. A telepen bent lévő, kevésbé szocializált kutyusok gazdát találását kiképzők általi rehabilitációval próbáltuk elősegíteni. És igyekszünk küzdeni a szaporítók ellen is, akiknek a kártékonyságára egy tavaly bemutatott kiadvánnyal hívtuk fel a figyelmet.

 

– És most hogyan tovább?

– Az állatok védelmének érdekében mindenképpen azon dolgozunk, hogy valamiféle megoldás születhessen, és eljuthasson az Illatos úti telepre a pénz. Remélem, hogy az önmagát állatbarátnak beállító városvezetés él a második esély lehetőségével és jobb belátásra tér.

 

Forrás: Demokrata.hu

Főkép: Magyar Nemzet

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.