2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az egészségesebb élelmiszerekért

Főoldal>Közélet>Az egészségesebb élelmiszerekért
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. március 14. 15:35
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Konszenzussal fogadhatja el az Országgyűlés, hogy szigorodjon az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló törvény – jelentett ki ma délelőtti Harrach Péterrel tartott közös sajtótájékoztatóján Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője.

Tarnai Richárd hangsúlyozta, hogy a jövőben nem „mutogathatnának egymásra” a nem megfelelő minőségű termékek előállítói és forgalomba hozói, mint ahogy ezt ma gyakran megteszik, mert egyaránt felelősség terhelné őket. A kiszabható minimális bírság összege 25 százalékkal, 15 ezerről 20 ezer forintra, míg felső határa 2 milliárdról 5 milliárd forintra nőne – ismertette.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, hogy minden olyan módosító indítványt befogadtak, amelyek az egészséges élelmiszerek terjesztése érdekében születtek. Úgy fogalmazott: a javaslat célja, hogy egészséges, jó minőségű termékek kerüljenek az asztalokra, és „ne lehessen minden szemetet megetetni a magyar emberekkel".

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője azt mondta: rendezetlen világot örököltek, rendet kell tenni, és ez érvényes azoknak a cégeknek a tevékenységére is, amelyek kereskedelmi láncokat üzemeltetnek. Ők nemcsak a kiskereskedőket tették tönkre, nemcsak a saját munkatársaik helyzetével élnek vissza, hanem a vásárlókat megpróbálják átverni – közölte.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló törvény módosításához beadott indítványokról jövő héten szavaz a Ház, és várhatóan rá egy héttel tartják az előterjesztés végszavazását.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.