2020. július 11., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az egészségesebb élelmiszerekért

Főoldal>Közélet>Az egészségesebb élelmiszerekért
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. március 14. 15:35
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Konszenzussal fogadhatja el az Országgyűlés, hogy szigorodjon az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló törvény – jelentett ki ma délelőtti Harrach Péterrel tartott közös sajtótájékoztatóján Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője.

Tarnai Richárd hangsúlyozta, hogy a jövőben nem „mutogathatnának egymásra” a nem megfelelő minőségű termékek előállítói és forgalomba hozói, mint ahogy ezt ma gyakran megteszik, mert egyaránt felelősség terhelné őket. A kiszabható minimális bírság összege 25 százalékkal, 15 ezerről 20 ezer forintra, míg felső határa 2 milliárdról 5 milliárd forintra nőne – ismertette.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, hogy minden olyan módosító indítványt befogadtak, amelyek az egészséges élelmiszerek terjesztése érdekében születtek. Úgy fogalmazott: a javaslat célja, hogy egészséges, jó minőségű termékek kerüljenek az asztalokra, és „ne lehessen minden szemetet megetetni a magyar emberekkel".

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője azt mondta: rendezetlen világot örököltek, rendet kell tenni, és ez érvényes azoknak a cégeknek a tevékenységére is, amelyek kereskedelmi láncokat üzemeltetnek. Ők nemcsak a kiskereskedőket tették tönkre, nemcsak a saját munkatársaik helyzetével élnek vissza, hanem a vásárlókat megpróbálják átverni – közölte.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló törvény módosításához beadott indítványokról jövő héten szavaz a Ház, és várhatóan rá egy héttel tartják az előterjesztés végszavazását.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.