2024. március 04., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.86a5f7171683.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.03ae577a283b.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.8289425cf147.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.c974020c3302.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.47cbbd851373.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.b9fa043d6216.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.8ee189fdcdc8.jpg]

Az EP-választás tétje: önfeladás, vagy megmaradás

Főoldal>Közérdekű>Az EP-választás tétje: önfeladás, vagy megmaradás
 
Írta: Szerk.
2019. május 21. 12:25
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Soha nem volt még ilyen fontos az európai parlamenti (EP) választás, mint amilyen a május 26-i lesz: eldönthetjük, hogy olyan vezetői legyenek Európának, akik a kontinens megmaradásáért küzdenek, a keresztény gyökereink, hagyományaink, családjaink megvédéséért, vagy olyanok, akik a korlátlan bevándorlással szép lassan önfeladásra akarják kényszeríteni Európát és az európai embereket.

Az európai parlamenti (EP) választás tétje az, hogy meg tudjuk-e őrizni Európát, meg tudjuk-e állítani az önfeladását, vissza tudjuk-e vezetni önmagához, a keresztény gyökereihez, az európai emberekhez – hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kispesti előadásán. Kifejtette, hogy ez Magyarország számára azt jelenti, hogy biztonságos jövőben élhetnek-e gyermekeink és unokáink, Magyarország megmarad-e magyar országnak.

 

–  Ez az első olyan EP-választás, amely ténylegesen európai szintű kérdésről szól, hiszen a felmérések szerint is a migráció és a terrorizmus foglalkoztatja leginkább az európai embereket – mutatott rá.

Politikai nyelvre lefordítva pedig azt jelenti, hogy kik lesznek a meghatározó többség az Európai Parlamentben, kik vezetik majd az Európai Unió intézményeit, az EP-t, az Európai Bizottságot, az Európai Tanácsot: bevándorlást támogató, vagy azt ellenzők politikusok. Ez a szembenállás pedig – tette hozzá – meghaladottá tette a korábbi bal- és jobboldali politikai véleményeket, hiszen a bevándorlás megmutatta, hogy ez a kérdés jelenti az igazi értékkülönbséget az európai politikában.

 

 

Ez Magyarországon is tetten érhető: azoknak a száma, akik egyetértenek a kormány migrációs politikájával, sokkal nagyobb, mint a Fidesz-KDNP szavazótábora, 87%-ra tehető.

 

Elgondolkodtató kérdésnek nevezte, hogy milyen érdekek mozgathatják a migrációt és ki indíthatta el. – 2015-ben csak Magyarországra 400 ezer illegális határátlépő érkezett, akik 103 országból jöttek, tehát semmiképpen sem életszerű, hogy ennyi országból ennyi ember egyszer csak „spontán” megindul Európa fele. Csak az igazán hiszékeny emberek gondolhatják ezt, pedig nyilvánvalóan látszik, hogy komoly előkészületek állnak a háttérben – mondta.

 

Ekkor döntött úgy a kormány, hogy megállítja legalább a Magyarországra történő beáramlást: népszavazáson megkérdezte a magyar embereket, majd fizikai és jogi határzárat létesített, amelyet a honvédség és a rendőrség biztosít, hiszen nem csak a saját, de a Schengeni-övezet miatt Európa határait is védjük.

 

– Gondoljuk bele, ha egy szuverén ország megengedi, hogy a jogszabályokra fittyet hányva, mindenféle okmány nélkül, a hatóságokkal együtt nem működő idegen tömegek vonuljanak át, akkor hogy várhatja el a saját állampolgáraitól, hogy betartsák a jogszabályokat.

 

Mindezért a mai napig példátlan politikai támadás érte és éri Magyarországot, amely felrúg minden korábbi diplomáciai hallgatólagos megegyezést, mint amilyen egymás kölcsönös tisztelete: populistának, szélsőségesnek, idegengyűlölőnek bélyegezték Magyarországot és kormányát.

 

– De ez a támadás is nem csak Magyarország ellen szól, módszeresen és alapjaiban támadják az igazi európai értékeket és az európai társadalmakat: a nemzeti, családi és hitbeli identitást, a hagyományainkat, a történelmi múltunkat, a kereszténységet, a nemzetek szuverenitását, és mindezt annak érdekében, hogy meggyengítsék Európát – hangsúlyozta.

 

 

Ugyanakkor azóta Európa-szerte szinte minden nemzeti választás megmutatta, hogy az európai emberek kezdenek ébredezni: Olaszországban kormánypárt lett a Matteo Salvini vezette Liga, amely a határozott nemzeti érdekérvényesítés és a bevándorlásellenesség talaján áll, de ott van még Németországban az AfD, Ausztriában a szintén kormányzati pozícióban található Osztrák Szabadságpárt, Franciaországban pedig Le Pen pártja már népszerűbb, mint Emmanuel Macron kormánypártja.

 

Erőltetik a bevándorlást

Az Európai Unió balliberális és bevándorláspárti elitje az utóbbi években minden követ megmozgatott, hogy utat nyisson az Európába áramló tömegek előtt: először a kötelező betelepítési kvótával próbálkoztak, majd a migránsvízummal. Manapság arról beszélnek, hogy legális csatornákat kell nyitni a bevándorlók számára, akiket a migránskártyákon keresztül még pénzelnek is.

 

 

– Európai embernek nem lehet névtelen bankkártyája, mert európai szintű jogszabály tiltja – hangsúlyozta –, azonban a migránsoknak elkezdték kiadni ezeket a névtelen bankkártyákat, amelyre semmilyen uniós jogszabály, vagy döntés nem adott felhatalmazást. – Emellett pedig össze-vissza beszéltek: amikor először felfedeztük a kártyák létezését, le is tagadták, majd beismerték, hogy van, de csak Görögországban, és a már politikai menedékjogot megkapóknak adtak. Később beismerték, hogy azok is kaptak, akik még csak várnak a menedékkérelem elbírálására. – Ez viszont amellett, hogy jogszabályellenes, teljességgel ellenőrizhetetlen is.

 

– De még a saját jogszabályaikat sem tartják be, hiszen itt – átszámolva – az európai adófizetők legalább 500 milliárd forintjáról van szó, amelyet az európai emberek megkérdezése nélkül, az uniós előírásokra fittyet hányva osztogatnak a bevándorlóknak.

 

Ugyanakkor, ha csak egy önkormányzat számlavezető bankot akar választani, uniós jogszabályok kötelezően közbeszerzési eljárás lefolytatását írják elő, a migránskártyák és az azokon keresztül kifizetett százmilliárdok ügyében ilyen sem történt.

 

Közép- és Kelet-Európa még választhat

Csak a migráció szemszögéből nézve óriási különbség van Európa nyugati és keleti fele között, amely már a társadalmak összetételén is meglátszik.

 

 

– Nyugat-Európa országaiban 10, helyenként 20 százalékos a bevándorló hátterűek aránya a társadalmakban, Közép- és Kelet-Európában pedig nulla – hangsúlyozta. – Ez azt jelenti, hogy mi még dönthetünk úgy, hogy megőrizzük a társadalmunkat, a keresztény kultúránkat, a történelmi múltunkat, de Nyugat-Európában már az a kérdés, hogy hogyan lehet velük együtt élni.

 

Nyugat-Európában a beáramlott tömegekkel három veszélyes réteg is megérkezett: azok a fiatal férfiak, akik katonai kiképzést kaptak az Iszlám Államtól, részt vettek harcokban, embert is öltek, ők arányaiban elég nagy számban érkeztek – mondta. – Ők alvóügynökként háttérbe vonultak, látszólag úgy élnek, mint az európai fiatalok, beilleszkednek, de amikor az Iszlám Állam szólítja őket, engedelmeskednek, ilyen volt a nizzai tömegbe gázolás esete.

 

Sok volt titkosszolgálati tiszt is érkezett Líbiából, Szíriából és Irakból, akik ezeknek a „katonáknak” a hálózatba szervezését, logisztikai irányítását tűzték ki célul. A harmadik veszélyes kategória pedig az erőszakos hittérítők, akiknek két fő célcsoportja van: egyrészt a csalódott bevándorlók, akik nem kapták meg a nekik „beígért” jólétet, másrészt az identitásukat kereső második-, vagy akár harmadik generációs muszlimok.

 

Nyugat-Európában tombol a terror

Csak 2015 óta harmincnál is több terrorcselekmény történt Nyugat-Európában, amely több száz halálos áldozatot követelt és több ezer sérültet.

 

– Azonban ez a fajta terrorizmus alapjaiban megváltozott, hiszen öngyilkos merényletek is történtek, amely azt mutatja, hogy az elkövetők nem is akarják túlélni, és ez Európára nézve roppant ijesztő – hangsúlyozta.

 

 

Mindezzel párhuzamosan elhanyagolták a titkosszolgálatok technikai fejlesztését és csökkentették a létszámukat.

 

– Ugyanakkor az a tény, hogy Londonban már muszlim származású a főpolgármester, a bevándorlók azt is felismerhetik, hogy nem csak erőszakosan, de választás útján is átvehetik a hatalmat. Mivel sokkal gyorsabban szaporodnak, mint az európai őslakosság, ha elegen lesznek pártokba szerveződnek, jelölteket állítanak és nyernek.

 

Magyarország erején felül teljesít

Hazánk az utóbbi években megmutatta, hogy a határokat meg lehet és meg is kell védeni. A kormány évek óta hangsúlyozza, hogy az Európára nehezedő demográfiai nyomásra nem a migráció, hanem a családtámogatás jelenti a megoldást, ennek érdekében – egyébként már 2010 óta – egyre bővülő családtámogatási rendszert épített ki, és folyamatosan vezet be új elemeket – még akkor is, ha Brüsszel támadja azt, mint a júliusban induló babaváró támogatást.

 

Közben Európa-szerte felerősödtek azok a hangok, amelyek visszatérnének a normalitások talajára, például a szolidaritás valós értelmezésére, amelyre Magyarország esetében a Hungary Helps Program remek példa.

 

– Ez a program is annak a gondolatnak a gyakorlatba ültetése, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van – mondta. E program keretében Magyarország erején felül segítséget nyújt a keresztény közösségek védelmében szerte a világban. – Mert ne legyenek kétségeink, ma a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.