2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Be nem tartott ígéretek – testületi ülést tartott a kispesti önkormányzat

Főoldal>Közérdekű>Be nem tartott ígéretek – testületi ülést tartott a kispesti önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2021. július 15. 17:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kedvező járványügyi adatoknak köszönhetően, hosszú kényszerszünetet követően tartotta meg képviselő-testületi ülését a kispesti önkormányzat. Az ülésen szóba került a Zrínyi utcai beruházás sok vitát kiváltott ügye, az elhatalmasodott kátyúhelyzet, illetve számos, a balliberális kerületi képviselők által be nem tartott ígéret is.

A veszélyhelyzet óta megtartott első ülésen szóba került a momentumos Paróczai Anikó átláthatósági tanácsnokként végzett munkája, melyet alig több mint egy évig végzett, mielőtt úgy döntött, inkább a politikai karrierjét egyengeti a kerület működésének átláthatóbbá tétele helyett. Noha Gajda Péter MSZP-s polgármester kiválónak ítélte meg a rövid ideig végzett munkáját, arról, hogy az valóban érdemi munka történt-e, nincs sok sejtésünk, mivel Paróczai nem számolt be az elért eredményeiről a képviselő-testületnek, holott ez kötelezettsége lett volna. Ezt Song Simon, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője nehezményezte, akihez csatlakozott párttársa, Lazányi Ferenc is, aki elmondta, arról is szó volt, hogy a képviselőnő havi egyszer tájékoztatja a képviselő-testületet, de ebből sem lett semmi.

 

A képviselők tárgyaltak annak a Szent István szobornak az ügyéről is, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester száműzött a XIII. kerületből. A szobrot végül Kispesten állítják fel, augusztus 20-án, 17 órakor a Templom téren. Song Simon ezzel kapcsolatban emlékeztett arra, hogy kerületünkben a Nyugdíjasház kertjében is van egy Szent István szobor, annak állapota azonban gyalázatos, éppen ezért reményét fejezte ki annak, hogy a Templom térre szánt alkotás nem jut majd hasonló sorsra. Nem kevésbé elrettentő példaként beszélt arról a Móricz Zsigmond mellszoborról is, amelyet a Fő utcában állítottak fel annak idején, ám tíz évvel ezelőtt eltulajdonították, s azóta sem pótolták.

 

A testületi ülésen szóba került a Zrínyi és Jókai utcák közötti területre tervezett, sok vitát kiváltott társasház ügye is. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője legfőképpen azt kifogásolta, hogy a lakók nem kaptak megfelelő tájékoztatást a beruházásról, így esélyük sem volt fellebbezni ellene. A frakcióvezető szóvá tette a kispesti utakat jellemző áldatlan állapotokat is: azok nem csekély részén ugyanis rengeteg a kátyú, annak ellenére is, hogy az önkormányzatnak megvannak a forrásai az utak rendbetételéhez. 225 millió forint áll rendelkezésre a költségvetésben az út-, parkoló. és járdafelújításra, ám a munka ellátására egy éve nem írták ki a közbeszerzést. A képviselőnő felszólította az önkormányzatot, hogy ezt a hiányosságot mielőbb pótolják, és kezdjék el az utak rendbetételét.

 

Ékes Gábor, a frakció önkormányzati képviselője egyebek között azt vetette fel, hogy tavaly júniusban Varga Attila alpolgármester bejárást kezdeményezett Wekerletelepen, aminek során a legkülönfélébb, a lakókat érintő problémákra derült fény a műemléki kerületrészben. Noha a párbeszédes politikus ígéretet tett azok megoldására, érdemi lépéseket azóta sem tett.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.