2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bemutatták Bánó Attila legújabb könyvét

Főoldal>Kultúra>Bemutatták Bánó Attila legújabb könyvét
 
Írta: Kroó Zita
2013. november 28. 11:41
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb 33 meghökkentő eset a magyar törtélemből címmel mutatták be Bánó Attila könyvét Pesterzsébeten. A könyvbemutatón Földesi Gyula (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és Lezsák Sándor (Fidesz-KDNP) az országgyűlés alelnöke szavaikkal méltatták a szerzőt.

„Pesterzsébet önkormányzata az elmúlt években, évtizedekben fontos szerepet tulajdonított a kultúrának, kiemelt helyen szerepel annak támogatása. A jövőben mi, mint Fidesz és pesterzsébeti lokálpatrióták állunk minden író és műértő elé, hogy itt a kerületben minél több fontos és történelmünket bemutató könyvet tudjunk ismertetni” - mondta Földesi.

Bánó Attila új kötete, folytatása a már korábban megismert „55 meghökkentő eset a magyar történelemből” című művének. A szerző új kutatásai felhasználásával bővíti történelmi ismereteinket, könyvéből kiemelve Dózsa György kapcsán elmondta, hogy a nemzeti hős hamis színben lebeg, új ismereteink szerint nem fedi a történeti valóságot. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy hamis történelmi képet kényszerítsünk rá a történelem iránt érdeklődőkre. A bemutató Lezsák Sándor elismerő szavaival zárult: „ Nagy szükség van az ilyen élményforrásokra, mint ez a könyv. Az elmúlt 25 esztendőben sok kudarc helyzettel éltünk együtt és mindig próbáltunk ebből a csapdából kijönni, és most úgy tűnik számomra is, hogy az elmúlt három esztendő igenis bizonyított, hogy lehet másképp és lehet jól”. A könyvbemutatón Tóthné Szabó Éva (Fidesz-KDNP) Kispest alpolgármester asszonya is részt vett és elmondta: " Nagyon fontosnak tartom történelmünk megismerését, és a hagyományaink ápolását segítő alkotások támogatását."

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.