2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Béremelést kapnak a védőnők

Főoldal>Közélet>Béremelést kapnak a védőnők
 
Írta: Pászti András
2013. május 17. 14:04
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megépülhet Székelyország Tündérkertje a Szabó Ervin utcában, létrehozzák a helyi építészeti-műszaki tervtanácsot, illetve nyári táborokat, civil szervezeteket, egészségmegőrzést, sportszervezeteket és egyházi iskolákat is támogat a kispesti önkormányzat. Fideszes indítványra megkapják az önkormányzattól az elmaradt béremelésüket a védőnők és gyermekfogászati dolgozók.

 

Tíz százalékos béremelést kap 40 kispesti egészségügyi dolgozó a képviselő testület mai döntésének köszönhetően. A Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) frakcióvezető által benyújtott indítvány szerint a kormány tavalyi rendeletébe rögzített béremelést január 1-ig visszamenőleg 28 védőnő és 12 gyermekfogászati dolgozó kaphatja meg, akiknek eddig tisztázatlan okokból nem folyósította a megemelt bért a Kispesti Egészségügyi Intézet. A védőnők és fogászati dolgozók egy összegben kapják meg a kompenzációt június 30-ig. A gyermekfogászat a múlt hónapban új fogorvosi székekkel és gyökérkezeléshez szükséges új eszközökkel is gazdagodott a Kispesti Fidesz-KDNP kezdeményezésének köszönhetően.

 

Rendeletet alkottak a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról is, amelynek értelmében a Wekerletelepre vonatkozó ügyekben Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester javaslatára a Wekerlei Társaskör által delegált szakember is részt vehet. A településképi véleményezési és bejelentési eljárásról szóló rendeletek megalkotásánál pedig Marsalné Kovács Judit (Fidesz-KDNP) javaslatát figyelembe véve olyan szabályozást fogadtak el, amely nem bonyolítja fölöslegesen a kispesten építkezni, felújítani vágyókat.

 

A Bujdosó Székely étterem mellett jöhet létre Székelyország Tündérkertje: az étterem tulajdonosa által kialakítandó botanikus kertben a meglévő növényritkaságok mellett az erdélyi kultúrát ismerhetik majd meg a látogatók.

Pályázatokról is döntöttek: Nyári táborozásra 9,5 millió forintos keretből 51 szervezet kap támogatást, hatmillió forintos keretből 59 civil szervezetet támogatnak, az egészségmegőrző és betegségmegelőző tevékenységre kiírt pályázaton kétmillió forinttal összesen 37 pályázót támogatnak, illetve 41 sport- és szabadidős egyesület kapott összesen 4,5 millió forintot.

 

Reménység Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskola és a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola egyenként 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap az önkormányzattól, a Kispest Központi Református Egyházközség, a Kispesti Evangélikus Egyház és a Jézus Szíve Plébánia pedig összesen ötmillió forintos felújítási hozzájárulást kapnak a testületi döntés értelmében.

 

A 42-es villamos Főváros által történő felújításával, és Gloriett-telepig történő meghosszabbításával kapcsolatos együttműködési megállapodásról és tervezési szerződésről is döntött a testület.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.