2019. május 22., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Brandt Viktor nem ismer akadályt

Főoldal>Közülünk>Brandt Viktor nem ismer akadályt
 
Írta: Szerk.
2017. november 28. 15:57
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti Brandt Viktor neve már nem ismeretlen a nagyközönség számára, ő az, aki a napi munkája mellett szabadidejét másokra áldozza: 10 éve mozgássérült emberek utaztatását segíti, emellett adományokat gyűjt és élményeket szerez. Saját alapítványán, az Álomszállítón dolgozik, amelyhez most az Erste Bank Higgy Magadban! pályázatán próbál további támogatást nyerni. Higgyünk benne, és segítsünk neki mi is a szavazatunkkal!

A "Hiszek-Merek-Cselekedek-hogy másoknak jobb legyen" elnevezésű pályázatára december 20-ig  IDE kattintva lehet szavazni. Segítsünk neki, hogy megvalósíthassa az álmait!

Brandt Viktor 1993 óta trolibuszsofőrként dolgozik Budapesten. Munkaidején túl, szabadidejében pedig már 10 éve mozgássérült embereket segít. Önkéntes sofőrként kezdte az akkori MÁI-ban, mai nevén a MEREK-ben, (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja), ma már saját alapítványán dolgozik.

Önkéntes segítőként szeretné létrehozni az „Álomszállító”-t, amely egy kerekesszékes embereket alkalmi jelleggel utaztató szolgálat. Viktor folyamatosan programokat szervez, legfőbb célja, hogy élményeket szerezzen és adományokat gyűjtsön a rászorulóknak. 

Hiperaktívnak tartja magát, hiszen szerinte csak így lehet napi 8-9 óra munka után önzetlenül segítséget nyújtani másoknak. Az elmúlt 10 év alatt közel 1000 emberen segített. Számos programot szervezett és segédeszközöket juttatott el a rászorulóknak. Humorral próbál meg közelebb kerülni a mozgássérült emberekhez, és mindig figyel arra, hogy teljes értékű emberekként kezelje őket.

Viktor folyamatosan azon dolgozik, hogy a mozgássérült emberek ugyanolyan lehetőségekkel rendelkezhessenek, mint ép társaik, szerinte még mindig több akadálymentesített helyre volna szükség. Mint a BKV dolgozója, trolibuszsofőre úgy látja, a járművek többsége alacsonypadlós, viszont a legtöbb épület még mindig sokszor úgy van kialakítva, hogy oda csakis segítséggel tud bejutni egy kerekesszékes ember.

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselővel több ötlet megvalósításán is dolgozik Brandt Viktor

 

Viktor maga is tapasztalta mozgáskorlátozott nagymamája napi kihívásait, éppen ezért szeretné könnyebbé tenni a mozgássérült emberek mindennapjait. Legutóbb egy 1 000 000 Ft értékű, elektromos kerekesszékkel lepett meg egy 20 éves lányt a születésnapján.

Jelenleg egy teljesen a mozgássérültek igényeinek felszerelt Mercedes mikrobusszal szállítja a mozgásukban korlátozottakat, amelyre 2100 támogató segítségével gyűlt össze a pénz.

További támogatásért egy pályázaton vesz részt Brandt Viktor Álomszállítója, az Erste Bank által útnak indított Erste Higgy magadban! kezdeményezésen. A tét nem kicsi, hiszen a bank pénzügyi és szakmai támogatást is nyújt három nyertese számára, összesen bruttó 10.000.000 forint értékben. 

- Cselekedeteimmel igyekszem az emberek elméjét akadálymentesíteni, és bebzonyítani, hogy magánszemélyként is képes vagyok nemcsak mások életét megváltoztatni, hanem hatást gyakorolni a társadalom azon rétegére, akik még mindig előítéletekkel viszonyulnak a mozgássérült embertársaikkal szemben - vallja Viktor, akinek "Hiszek-Merek-Cselekedek-hogy másoknak jobb legyen" elnevezésű pályázatára december 20-ig  IDE kattintva lehet szavazni. Segítsünk neki, hogy megvalósíthassa az álmait!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.