2019. július 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ciki a cigi!

Főoldal>Közérdekű>Ciki a cigi!
 
Írta: Szerk.
2018. november 16. 11:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten mutatta be Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos azt az óvodai és iskolai programot, amellyel a jövő egészséges társadalmának zálogát, a fiatalságot szeretnék távol tartani az egészséget számtalan módon támadó dohányzástól.

A Ne gyújts rá! Világnap alkalmából Kispesten, az Eötvös József Általános Iskolában is bemutatták a dohányzás káros hatásait ismertető eszközöket: a www.cikiacigi.hu honlap taralmát megjelenítő érintőképernyős számítógépeket, és a dohányzás következtében kialakuló szervi elváltozásokat, például az elfeketedő tüdőt, az érszűkületet, elsárgult fogakat, rákos elváltozásokat, impotenciát szemléltető bábukat, eszközöket. Ezeket országszerte óvodákban és iskolákban fogják használni annak érdekében, hogy a fiatalságot távol tartsák a dohányzásra való rászokástól.

 

– Magyarországon minden évben hozzávetőleg 22 ezer, tehát egyharmad Kispestnyi ember hal meg a dohányzás következményeként – hívta fel a figyelmet a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos. A fiatalok családalapításának támogatása, otthonteremtésének segítése mellett legalább olyan fontos feladat annak előmozdítása, hogy minél hosszabb ideig egészségesen élhessenek a magyar emberek. A kormány ebben kíván segíteni a mindennapos testneveléssel, a sportolási lehetőségek biztosításával, de a dohányzás veszélyeire való felhívásokkal is – mutatott rá Lázár János. A legfontosabb, hogy minél több fiatalt tudjunk távol tartani a dohányzástól.

 

Lázár János tíz év kemény munka után pozitív részeredménynek nevezte, hogy a magyar társadalomban a rendszeresen dohányzók aránya negyvenről 25-30 százalékra mérséklődött. – De a munkát folytatni kell: az a célunk, hogy a következő évtizedekben a lehető legjobban, vagy teljesen visszaszoruljon a dohányzás Magyarországon – szögezte le.

 

– A dohányzás nem csak súlyos egészségügyi, hanem nemzetgazdasági probléma is: széles skálán támadja az emberi szervezetet, szerepe van a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség, vagy a szívvel kapcsolatos kórok kialakulásában – hívta fel a figyelmet Dr. Kovács Attila, országos tisztifőorvos. – De nem csak a dohányosokat, hanem a nemdohányzókat is mérgezi, ezért kell minél fiatalabb korban elkezdeni az egészséges életmódra nevelést, amelynek az egészségkárosító tényezőktől való elrettentés is a része – tette hozzá.

 

– Nagyon fontosnak tartok minden a dohányzás visszaszorítására irányuló kezdeményezést, hiszen azok a dohányzók és nemdohányzók egészségét egyaránt szolgálják – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. – Én soha nem dohányoztam, és mindenkit arra buzdítok, hogy a cigaretta helyett inkább sportoljon, menjen el színházba, olvasson el egy jó könyvet, vagy a cikiacigi weboldalt – tette hozzá.

 

A képre kattintva tekintse meg galériánkat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.