2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Csináld magad!

Főoldal>Közülünk>Csináld magad!
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 10. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Karácsony közeledtével egyre többet gondolkozunk azon, milyen ajándékkal kedveskedjünk szeretteinket, s szerencsére mind nagyobb körben hódítanak a saját kezűleg készített meglepetések. Ha mi is erre vállalkoznánk, akkor van Wekerlén egy bolt, ahol alapanyagot és szakszerű segítséget is kaphatunk hozzá.

A Hungária úton található a Wekerlei Minibazár, az a kis bolt, ahol évek óta kézműves kellékeket és hobbi anyagokat vásárolhatnak a kispestiek. Nem volt ez mindig így, hiszen amikor a tulajdonos, Csikós Andrea 1998-ban átvette az üzletet, akkor a helyén még élelmiszerbolt működött. „Sokat gondolkoztam, hogy milyen típusú üzletet szeretnék itt megvalósítani, végül a barátnőm és a lányom unszolására kreatív hobbi boltot nyitottam – árulta el a tulajdonos. Csikós Andrea elmesélte, korábban sem állt távol tőle a művészet, nagyapja festett, és az egész családban megvolt a kreatív vonal. Ahhoz azonban, hogy a bolt 2003-ban megnyíljon, sok gondolkodásra, tervezésre és utánajárásra volt szükség.

S hogy mit lehet kapni a kis üzletben? Szinte minden olyan alapanyagot, amelyből egyéni dísztárgyakat, ékszereket, képeket vagy éppen lakásfelszerelési kiegészítőket lehet készíteni. Vásárolhatunk itt különböző papírokat, szalvétákat, natúr fa tárgyakat, gyöngyöket, az ékszerfűzés kellékeit, gyurmákat, festékeket, és még sok más alapanyagot is. A bolt különlegessége azonban nem az áruválaszték bőségében rejlik, hanem a kiszolgálásban. Csikós Andreától ugyanis nem csak azt tudhatjuk meg, mennyibe kerülnek termékei, hanem az elkészítés módjához is minden segítséget megkaphatunk tőle. Sőt, a tulajdonos ahhoz is ad tanácsot, hogy egyáltalán mi legyen az, amit alkotni szeretnénk. Az ötletadásban segítenek a polcokon található mintadarabok, és a szombatonként az üzletben megtartott hobbi műhely is. Ide bárki betérhet, és hétről hétre újabb technikákat sajátíthat el, mindössze előzetes bejelentkezés szükséges hozzá a 0620/934-1724-es telefonszámon.

A korábban napközis tanítónőként dolgozó tulajdonos elmondta, örül, hogy Wekerlén dolgozhat, hiszen több mint 30 éve lakik a kerületnek ebben a részében, gyermekei is itt élnek. Ráadásul elsősorban a fiatal anyukáknak és a gyerekeknek tud örömet okozni portékáival, akik gyakran látogatják üzletét. De Csikós Andrea nem csak rájuk gondol, azoknak a vásárlóknak, akik gyerekfoglalkozáshoz, betegeknek vagy időseknek szóló programokhoz vásárolnak kellékeket, az árból 10 % kedvezményt biztosít. És hogy mi a jó még üzletében? „A boltot az emberek alakítják igényeikkel, persze én is próbálom terelgetni őket. Ha pedig meg tudom mutatni, milyen egyszerű saját kezűleg ajándékot készíteni, és átélik, hogy mekkora örömet okoz a másiknak az önállóan készített meglepetés, az számomra is felemelő érzés.”

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.