2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Diákokat támogat az önkormányzat: átadták a Bursa Hungarica ösztöndíjakat

Főoldal>Közülünk>Diákokat támogat az önkormányzat: átadták a Bursa Hungarica ösztöndíjakat
 
Írta: Pászti András
2013. február 08. 08:14
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ünnepélyes keretek között kapták meg a felsőoktatásban tanuló, hátrányos helyzetű kispesti fiatalok a Bursa Hungarica ösztöndíjakat. Idén mind a 145 pályázónak megítélték a tíz hónapon keresztül folyósított, átlagosan hatezer forintos támogatást.

A KMO nagytermében helyet foglaló nyertes pályázók Gajda Péter polgármestertől és Mihály Andrástól, az oktatási bizottság elnökétől vehették át az ösztöndíj elnyerését tanúsító emléklapot. A polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az önkormányzat a feszes költségvetés ellenére is nagy figyelmet fordít a felsőoktatásban tanulók támogatására. A számadatokkal nem fukarkodó beszédből a hallgatók megtudhatták, hogy Kispest a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez 2000-ben, mindjárt annak indulásakor csatlakozott. Azóta az önkormányzat összesen több mint hetvenmillió forintot fordított a hátrányos helyzetű tanulók támogatására a Bursa Hungarica keretében. Kispest idén összesen hatmillió forinttal járul hozzá 145 pályázó boldogulásához, akik tíz hónapon keresztül átlagosan hatezer forint önkormányzati támogatásban részesülnek, de ehhez még hozzáadódik az állam által biztosított összeg is.

 

Mihály András, az oktatásért és ifjúságpolitikáért felelős bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a közösség által biztosított támogatással együtt a tanulók komoly felelősséget is kapnak: a társadalom hozzájárul a fiatalok tanulmányaihoz, hogy az így megszerzett tudást később a közösség javára fordítsák.

 

Fotó: Erdős László

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.