2020. július 11., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egészségügyi stratégia pénz nélkül

Főoldal>Közélet>Egészségügyi stratégia pénz nélkül
 
Írta: Szerk.
2015. április 21. 10:57
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elfogadta a képviselő-testület a Kispesti Egészségügyi Intézet ötéves stratégiáját. Tervezni érdemben így sem tud az intézmény, mert ez még nem garantálja, hogy a stratégiában foglaltak megvalósításához az önkormányzat biztosítja a szükséges forrásokat. Budapesti szinten már így is Kispest adja szinte a legkevesebb működési támogatást az egészségügyi intézményeinek. Eközben a mammográfiai berendezés is cserére szorul.

A képviselő-testület elfogadta és támogatta az Egészségügyi Intézet stratégiájának megvalósítását az elkövetkező öt évben, és évente a költségvetés készítésekor az önkormányzat figyelembe veszi az intézmény forrásigényét. A kérdés csak az, hogy miért kell öt éves stratégiát készíteni, ha az intézmény igazgatója nem tud hosszú távon tervezni, hiszen nem tudhatja előre, mire lesz az intézetnek forrása a következő években, és mire nem. A Fidesz-KDNP frakció részéről Lazányi Ferenc a testületi ülésen szóba hozta a szakbizottságon tett javaslatukat, amely azt fogalmazta meg, hogy az önkormányzat biztosítsa az Egészségügyi Stratégiában foglalt elképzelésekhez a szükséges forrást. Ez a jegyző szerint nem lehetséges. Az előterjesztésből az is kiderült: Kispesten kapja szinte a legkevesebb működési támogatást az egészségügyi intézet a budapesti kerületek közül.

 

Cserére szorul a mammográf

 

Gondok vannak a Kispesti Egészségügyi Intézet berendezésével, amellyel a hölgyek emlőrák-szűrését végzik. Megkérdeztük dr. Vargha Péter főigazgató főorvost, aki elmondta, a készülék jelenleg üzemképes, de valóban mielőbb cserére szorul. Ha elromlik, a kispesti hölgyeknek máshová, például a XVII. kerületbe kell menniük vizsgálatra.

 

A főorvos elmondta, egy új készülék 40 millió forintba kerül, a forrást a fenntartó önkormányzatnak kellene biztosítania. Mint mondta, egy használt készülék vásárlása is megfelelő megoldás lehet, és most kevesebb mint 10 millióért van eladó mammográfiai berendezés a piacon.

 

A korábbi években beszerzett ultrahang és röntgengépeket az intézmény saját költségvetéséből gazdálkodta ki, ezekhez a fenntartó önkormányzat nem biztosított külön forrást. A mostani költségvetésben is mindössze 20 millió forint szerepel az intézmény eszközparkjának fejlesztésére, ennél azonban többre lenne szükség.

 

– A költségvetési vitában felhívtuk a figyelmet, hogy az egészségügyi intézmény fejlesztésére szánt összeg nagyon kevés, miközben a városvezetés kommunikációra több mint százmillió forintot szán 2015-ben – emlékeztetett Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) humánpolitikai tanácsnok. Hangsúlyozta, az önkormányzatnak biztosítania kell a gép cseréjéhez szükséges forrást, és fontosnak tartják, hogy a kispesti hölgyeknek ne kelljen távoli kerületekbe utazni a vizsgálatért.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.