2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egykori Kőbányais zenészek a Retro Édesség és Marcipán Fesztiválon

Főoldal>Kedvcsináló>Egykori Kőbányais zenészek a Retro Édesség és Marcipán Fesztiválon
 
Írta: Szerk.
2016. március 11. 11:11
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Különleges kulináris finomságokkal várja a látogatókat az első Retro Édesség és Marcipán Fesztivál az Akvárium Klubban. A fesztivál igyekszik felvonultatni a régi idők édességeit, mint amilyen a krumplicukor vagy a kakasos nyalóka, de megjelennek a legújabb technikával készített kézműves marcipán bonbonok is. Koncertekben sem lesz hiány, ugyanis egykori Kőbányais zenészek állnak majd a színpadra.

Ha valaki az édesség szót hallja, akkor biztosan megjelennek lelki szemei előtt a különböző kinézetű, ízű, színű sütemények, csokoládék, gumicukrok. Az első Retro Édesség és Marcipán Fesztiválon sem lesz ez másképp: egyszerre találkoznak a múlt és a jövő édességei, hisz lesz krumplicukor, törökméz és kakasos nyalóka, de olyan egyedi, kézzel készített marcipán bonbonok is bemutatásra kerülnek, amiknek a megkóstolása igazi gasztronómiai élvezetet nyújt.

 

Az ingyenes fesztiválon természetesen a zene sem maradhat el – ebben a tekintetben is törekedtek a szervezők arra, hogy ne „tömeggyártást” jelentessenek meg, hanem az arculathoz passzoló különleges, egyedi produkciókat élvezhessenek a látogatók. Emiatt esett a választás Szakonyi Milánra, illetve Fekete Istvánra, akik mindketten a Kőbányai Zenei Stúdió egykori tanulói.

 

– Szerettem ide járni, mert ez egy olyan iskola, aminek egyedi, laza hangulata van, s nem az jut róla eszedbe, hogy te most konkrétan suliban ülsz. Inkább olyan, mintha egy klubban lennénk – árulta el Szakonyi Milán énekes-gitáros, aki sokat köszönhet az intézménynek, hiszen innen indult el komoly zenei karrierje.

 

– Berki Tamás ajánlott be annak idején Balázs Elemérnek, a Balázs Elemér Group alapítójának, mikor új énekest kerestek a zenekarba. Azóta oszlopos tagja lettem a BEG-nek, s egy csodás időszak indult el az életemben. De a Budapest Voices énekegyüttes is itt állt össze. A kettő egymás mellett működött az életemben; mostanra ez változott, mivel az utóbbinak tavaly óta már nem vagyok tagja. Ha innen nézzük, a suli nagyon sok lehetőséghez hozzá tud minket segíteni, illetve mivel nagyon jó zenészek gyűlnek itt össze, tulajdonképpen könnyű egy új formációt létrehozni.

 

 

Fekete István is hasonlóképpen vélekedik a Kőbányai Zenei Stúdióról, ráadásul ő nem csak lehetőségeket, hanem egy nagyon jó barátságot is kapott ettől a helytől.

 

– A mai napig Miklós Milán az egyik legjobb zenészbarátom, akivel itt ismerkedtem meg, immáron tíz éve. A sorsnak köszönhetően a The Carbonfools-ban együtt is zenélhettünk – mesélte a szintén énekes-gitáros, aki jelenleg családi zenekarának, a V.U.K.-nak szenteli az idejét.

 

– Az öcséimmel közösen alapítottuk meg a zenekart, s ők is mindannyian ide jártak, vagy pedig jelenleg is járnak. Sokan kritizálják egyébként a sulit, hogy nem jó, meg vannak hiányosságok. Ezzel kapcsolatban Póka Egont tudnám idézni, aki azt mondta: mindenki annyit vesz ki az iskolából, amennyit akar. Megvannak a lehetőségek, hiszen rengeteg zenei stílusba bele lehet kóstolni, van arra opció, hogy kérdezz és tanulj. Azt már mindenki maga dönti el, mennyire hasznosítja ezeket a dolgokat.

 

A fesztiválon mindkét zenész egy szál gitáros produkcióval készül; Milánt március 14-én 15:00-tól, Istvánt március 15-én 15:00-tól láthatják az Akvárium Klub Kistermében az érdeklődők.

 

 

Fotók: Éder Krisztián, Barta Imre 
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.