2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egyre több helyen érhető el bölcsődei ellátás

Főoldal>Közérdekű>Egyre több helyen érhető el bölcsődei ellátás
 
Írta: Szerk.
2022. április 21. 11:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egyre több helyen érhető el magas színvonalú bölcsődei ellátás, ami segíti a kisgyermekeseket a munka és a család közötti egyensúly kialakításában - közölte a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán megosztott, a kormany.hu-n megjelent közleményben, a bölcsődék napján.

Zsigó Róbert emlékeztetett: 2010 óta 70 százalékkal nőtt, és folyamatosan emelkedik a bölcsődei férőhelyek száma: már három és félszer annyi intézmény - bölcsőde, minibölcsőde -, valamint szolgáltatás - családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde - segíti a kisgyermekes családokat, mint 12 éve, és csaknem háromszor több településen van bölcsődei ellátás. A jelenleg folyamatban lévő fejlesztéseknek köszönhetően ezek a számok tovább emelkednek: 2010-hez képest hamarosan több mint duplájára nő Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma, és mintegy négyszer annyi településen válik elérhetővé a szolgáltatás - emelte ki.

 

Hangsúlyozta azt is: korábban soha nem volt elérhető ilyen sok bölcsődei férőhely Magyarországon a 3 év alatti gyermekeknek. Az eredmények azt is igazolják, hogy a magyar bölcsődei ellátórendszer jelentősen támogatja a fiatalok gyermekvállalását, emellett a lakóhelynél elérhető, korszerű, biztonságos bölcsődei szolgáltatások a szülők munkába visszatéréséhez is hozzájárulnak - írta az államtitkár.

 

Zsigó Róbert kitért arra is, hogy a kisgyermekek biztonságos és szakszerű bölcsődei ellátásáért több lépésben és differenciáltan emelkedett a bölcsődei szakemberek fizetése. 2010-hez képest 2021-re átlagosan két és félszeresére nőtt, idén január elsejétől pedig további legalább 20 százalékkal emelkedett a bérük.

 

Tudatta: 170 éve nyílt meg Magyarország első bölcsődéje. "Az évfordulót büszkén ünnepelhetjük, hiszen a bölcsődei ellátás virágkorát éli" - írta. A közlemény szerint az államtitkár elismeréssel szólt valamennyi bölcsődei dolgozó áldozatos munkájáról és mindazokról, aki a bölcsődei szolgáltatások fejlesztéséért elkötelezetten munkálkodnak. "Ennek a közösségnek a szeretetteli, gondoskodó, fejlesztő és odaadó munkavégzése alapozza meg a bölcsődék népszerűségét, amiért mindannyiuknak köszönettel tartozunk" - idézték Zsigó Róbertet.

 

Forrás: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.