2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

El sem kezdték a már régóta folyó munkát

Főoldal>Közélet>El sem kezdték a már régóta folyó munkát
 
Írta: Szerk.
2015. április 23. 09:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendkívül kevés és részben használhatatlan térfigyelő kamera óvja a biztonságunkat a kerületben. Jelenleg csupán 53 darab található belőlük, amelyeknek általában a harmada nem működik érdemben. Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője korábban előterjesztésében sürgette a kerületi kamerarendszerek felülvizsgálatát, amelyet a baloldali többség leszavazott. Ők állítólag már dolgoznak az ügyön.

Számos lakótelep, kertes övezet, családok és nyugdíjasok. Leginkább ők alkotják Kispest magját, akik számára nem csak a szép lakókörnyezet, de a saját biztonságuk is ugyanolyan fontos. Sajnálatosan tapasztaltuk, hogy a birtokunkba jutott statisztikák alapján, Kispesten szinte elenyésző a térfigyelő kamerák száma; a közel ezer hektáros kerületben összesen 53 darab található.

 

Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője több fronton próbált tenni a kerületi lakosok biztonságának érdekében - előterjesztést írt a térfigyelő kamerarendszer mihamarabbi felülvizsgálatának érdekében. A baloldali többség leszavazta a javaslatát, mondván Dódity „nyitott kapukat dönget”. Állításuk szerint ez a munka már rég elkezdődött, mi több, még a frakcióvezető munkáját degradálták azzal, hogy ha megjelent volna a bizottsági ülésen, akkor tudná, hogy már foglalkoznak a térfigyelő kamerák ügyével. Ezzel párhuzamosan egy határozatot is elfogadott a testület, miszerint a következő testületi ülésre már be is hozzák a kamerarendszer rendbetételére elkészített koncepciót.

 

A következő testületi ülésen, azaz a márciusin is túl vagyunk már, ám koncepció nincs, azt nem tárta a képviselők elé a baloldali városvezetés. Sőt, a szakbizottság még egyszer sem tárgyalta a kérdést, ráadásul a térfigyelő kamerák állapotának felmérése és rendezése ügyében tartott első megbeszélésre is csak a testületi ülést megelőző héten került sor, amely ülésen már a kész koncepciót kellett volna tárgyalni. Az eset kapcsán Dódity Gabriella frakcióvezető, fejlesztéspolitikai tanácsnok lapunknak elmondta: a történtek rámutatnak arra, hogy a politikai célok mindent felülírnak, és ennek érdekében a testületi ülésen valótlanságok állításától sem riad vissza a városvezetés. Mint mondta, Kispest vezetésének ennél komolyabban kellene vennie a kerületben élők közbiztonságát! – Mindezekkel együtt örülök annak, hogy elkezdődött a munka a kispestiek biztonsága érdekében, és bízom benne, hogy egy értelmes és hasznos javaslat kerül majd a testület elé – hangsúlyozta a frakcióvezető.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.