2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elhatalmasodóban a kispesti kátyúhelyzet

Főoldal>Közérdekű>Elhatalmasodóban a kispesti kátyúhelyzet
 
Írta: Szerk.
2021. november 03. 11:45
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Annak ellenére, hogy az irgalmatlan mennyiségű kátyú miatt egyre több helyen balesetveszélyesek az utak, az önkormányzat lassan másfél éve nem folytatott le a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó közbeszerzési eljárást az utak, járdák felújítására. Holott a baloldal által elfogadott költségvetés erre vonatkozó során 225 millió Ft van. Ugyan kisebb „csomagokban” elkezdték a kátyúzást, mégis egyre több a károsult.

Több mint kétszázmillió forint szerepel a költségvetésben az utak, járdák felújítására, ám mint arról korábban beszámoltunk, a feladatra nem folytattak le közbeszerzési eljárást. Érthetetlen, miért késlekednek a közbeszerzéssel, és miért csak részletekben kötnek szerződést a feladatra, legutóbb például december 31-ig 40 millió forint értékben. A kátyúzást meg is kezdték itt-ott, de van, ahol elkésett a segítség.

 

Hanyagság és felelőtlenség

 

Az elhanyagolt burkolat miatt egyre többen hajtanak kátyúba az önkormányzati utakon, akik ez esetben az önkormányzattól kérhetik káruk megtérítését. Így járt egy lapunkat megkereső kispesti is. „A kertvárosban hajtottam egy több mint tíz cm mély kátyúba a vadonatúj autómmal, defektet kaptam, az alufelnim is megsérült. Két lakó sietett a segítségemre, mert nem tudtam továbbmenni” – panaszolta lapunknak a károsult, aki hozzátette: nagyon fárasztó állandóan a kormányzati elvonásokról hallani, miközben a kátyúkat szanaszét hagyni az utakon nem más, mint hanyagság és felelőtlenség.

 

Kátyújavítás helyett kártérítés

 

A károsult a kátyúról és a sérült kerekéről fotókat készített, amelyeket az eset részletes leírásával együtt elküldött e-mailben a kispesti önkormányzat Jogi Irodájának, de lapzártánkig nem kapott választ. Időközben megvásárolta és feltetette az új gumit, amely – tekintve, hogy egy nagyméretű felniről van szó – 55 ezer forintba került, a futóműállítás azonban még hátra van. Amint kezében lesz az összes számla, továbbítja őket az említett irodának. A kárát vélhetően megfizetik, így a helyzet az, hogy nagyságrendileg az a pénz, amelyből a kátyút ki lehetne javítani, kártérítésre megy. És akkor a kárt elszenvedő autós bosszúságáról még nem is beszéltünk.

 

Nem egyedüli az eset

 

Korábban egy másik kispesti lakos az egyik Facebook-csoportban osztotta meg videóját, amelyben szemléltette az utcájában és annak közelében uralkodó áldatlan állapotokat. Egyúttal levelet is írt az önkormányzat Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Irodájának, amelynek egyik alkalmazottja kiment a helyszínre, megnézte a kátyúkat, a válasza azonban az volt, hogy az önkormányzatnál nagy a gond, és nincs pénz helyreállítani azokat.

 

A helyzet azonban az, hogy bár az önkormányzat pénzhiányra hivatkozva széttárja karját, a baloldal által elfogadott költségvetés erre vonatkozó során 225 millió Ft van az út-, parkoló és járdafelújításra. Azonban a munka ellátására lassan másfél éve nem írták ki a közbeszerzést. Kisebb mértékű szerződésekkel csak a legszükségesebb munkákat végeztetik el.

 

Ha megtörtént a baj

 

Mindenképp hívjunk rendőrt, de ha ez nem történt meg, a kár igazolása önmagában elég szokott lenni. Az ezt igazoló fényképeket és az eset leírását személyesen vagy pedig e-mailben (jogi@kispest.hu) kell eljuttatni a kispesti önkormányzat Jogi Irodájának. Fontos: a dokumentumokhoz a gépjármű forgalmiját, törzskönyvét és a biztosítást igazoló papírokat is mellékelni kell.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.