2024. március 04., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elindult a Szivárvány Óvoda felújítása

Főoldal>Közérdekű>Elindult a Szivárvány Óvoda felújítása
 
Írta: Szerk.
2018. június 27. 11:47
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a Szivárvány Óvoda 30 millió forintos kormányzati támogatással történő felújítása. A tervek szerint kicserélik az ablakokat, külső szigetelést kap az épület, valamint kiépítik a napelemes rendszert és a sátortetőt is. Az épületre már nagyon ráfért a felújítás, hiszen az ablakok be voltak szögelve és a nyári melegben elviselhetetlen hőség volt az emeleti csoportszobákban. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a felújítás kapcsán szerette volna elérni, hogy a régi radiátorokat is cserélje az önkormányzat, de azok sajnos egyelőre maradnak.

Korábban már többször beszámoltunk arról, hogy a Szivárvány Óvodában beszögelték az ablakokat, mert életveszélyesek voltak, a lapos tető miatt elviselhetetlen volt a hőség a nagy melegben, a konyha, az óvónői öltözők és az irodák is borzalmas állapotban voltak. És nem csupán az épület, de az informatikai felszereltsége is erősen hiányos volt, ezen igyekezett segíteni dr. György István Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, aki tavaly októberben egy laptopot adományozott az intézménynek. Aztán jött a jó hír: 30 millió forinttal támogatja a kormány a nevelési intézmény felújítását. A tervek között szerepel az ablakok cseréje, a sátortető és a napelemes rendszer kiépítése, valamint beszigetelik az épületet.

Dódity Gabriella többször járt az intézményben, egyebek mellett akkor is, amikor 60 oldalas összeállítást készített a bölcsődék és óvodák állapotáról, és tételesen leírta, hogy melyik intézményben milyen felújítások szükségesek. Ezt át is adta Gajda Péter (MSZP) polgármesternek. Ebben szerepel egyebek mellett az is, hogy bár a Főtáv megújította a hőközpontot, a radiátorokat is le kellene cserélni. Ezzel kapcsolatban a felújítás kezdetén is megkereste Gajda Pétert, de a radiátorok sajnos egyelőre maradnak.

- Polgármester úr tájékoztatása szerint előre tervezett munkálatokat végeznek, és a jelenlegi műszaki tartalmon nem tudnak változtatni. Én továbbra is bízom benne, hogy sikerül forrást találni, hiszen a rozsdás radiátorokat most kellene lecserélni, amikor kiürítették az épületet, és folynak a munkálatok. Annak persze mindenképpen örülök, hogy ősszel a gyerekek egy megújult épületbe térhetnek vissza – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

 

 

fotó: facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.