2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elindult a Szivárvány Óvoda felújítása

Főoldal>Közérdekű>Elindult a Szivárvány Óvoda felújítása
 
Írta: Szerk.
2018. június 27. 11:47
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a Szivárvány Óvoda 30 millió forintos kormányzati támogatással történő felújítása. A tervek szerint kicserélik az ablakokat, külső szigetelést kap az épület, valamint kiépítik a napelemes rendszert és a sátortetőt is. Az épületre már nagyon ráfért a felújítás, hiszen az ablakok be voltak szögelve és a nyári melegben elviselhetetlen hőség volt az emeleti csoportszobákban. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a felújítás kapcsán szerette volna elérni, hogy a régi radiátorokat is cserélje az önkormányzat, de azok sajnos egyelőre maradnak.

Korábban már többször beszámoltunk arról, hogy a Szivárvány Óvodában beszögelték az ablakokat, mert életveszélyesek voltak, a lapos tető miatt elviselhetetlen volt a hőség a nagy melegben, a konyha, az óvónői öltözők és az irodák is borzalmas állapotban voltak. És nem csupán az épület, de az informatikai felszereltsége is erősen hiányos volt, ezen igyekezett segíteni dr. György István Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, aki tavaly októberben egy laptopot adományozott az intézménynek. Aztán jött a jó hír: 30 millió forinttal támogatja a kormány a nevelési intézmény felújítását. A tervek között szerepel az ablakok cseréje, a sátortető és a napelemes rendszer kiépítése, valamint beszigetelik az épületet.

Dódity Gabriella többször járt az intézményben, egyebek mellett akkor is, amikor 60 oldalas összeállítást készített a bölcsődék és óvodák állapotáról, és tételesen leírta, hogy melyik intézményben milyen felújítások szükségesek. Ezt át is adta Gajda Péter (MSZP) polgármesternek. Ebben szerepel egyebek mellett az is, hogy bár a Főtáv megújította a hőközpontot, a radiátorokat is le kellene cserélni. Ezzel kapcsolatban a felújítás kezdetén is megkereste Gajda Pétert, de a radiátorok sajnos egyelőre maradnak.

- Polgármester úr tájékoztatása szerint előre tervezett munkálatokat végeznek, és a jelenlegi műszaki tartalmon nem tudnak változtatni. Én továbbra is bízom benne, hogy sikerül forrást találni, hiszen a rozsdás radiátorokat most kellene lecserélni, amikor kiürítették az épületet, és folynak a munkálatok. Annak persze mindenképpen örülök, hogy ősszel a gyerekek egy megújult épületbe térhetnek vissza – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

 

 

fotó: facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.