2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Erős február: Ennyi támogatás még sosem érkezett

Főoldal>Közérdekű>Erős február: Ennyi támogatás még sosem érkezett
 
Írta: Szerk.
2022. február 04. 15:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Számos, a családok számára kedvező intézkedés lépett, illetve lép életbe ebben a hónapban, amelyeket a magyar gazdaság erősödése tesz lehetővé. Ennyi kormányzati támogatás még sosem érkezett egyszerre. Összeszedtük a legfontosabbakat.

Közel hét százalékos gazdasági növekedés volt Magyarországon az elmúlt időszakban, ilyen mértékű növekedésre még sosem volt példa hazánkban a rendszerváltozás óta – hangsúlyozta a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke ennek kapcsán lapunknak rámutatott: az a cél, hogy ebből a példátlan gazdasági eredménybőlminden pesterzsébeti, kispesti, wekerlei család részesüljön.

 

A februárban aktuális intézkedések közül az egyik legfontosabb, hogy hamarosan megérkezik az első teljes összegű 13. havi nyugdíj, amelyet a baloldal korábban elvett, majd bő egy évtized felelős gazdálkodására támaszkodva az Orbán-kormány most vissza tud adni az időseknek.

 

Február 15-ig visszautalják a gyermeket nevelő szülőknek az 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat. Országos szinten 600 milliárd forintot folyósítanak, összesen csaknem kétmillió főnek.

 

A 25 év alatti munkavállaló fiatalok most kapják kézhez első adómentes fizetésüket. A jövedelemadó megfizetése alóli mentesség átlagosan 20 százalékos emelkedést jelent a nettó bérben.

 

A bruttó 200 ezer forintra emelt minimálbér és a bruttó 260 ezer forintra emelt garantált bérminimum kifizetésére ugyancsak februárban kerül először sor.

 

Az ehavi bérkifizetésekben jelentkezik elsőként az ágazati emelések miatti többlet is: ahogy korábban megírtuk, a rendvédelmi dolgozók, katonák és pedagógusok 10 százalékos, az egyetemi dolgozók 15 százalékos, a kulturális, szociális dolgozók és a bölcsődei alkalmazottak 20 százalékos, az ápolók pedig 21 százalékos fizetésemelést kaptak. A fegyvereseknek továbbá hat havi fegyverpénzt is kifizet a kormány ebben a hónapban.

 

Életbe lépett az élelmiszerár-stop is: hat termék – kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, házi sertéscomb, csirkemell és a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej – esetén a tavaly októberi szintre vitték vissza az árakat. A kijelölt élelmiszereket az ország valamennyi boltjában olcsóbban vásárolhatjuk meg.

 

Kemény munkával, 12 év alatt, a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította. A jó gazdasági teljesítmény egyúttal a magyar emberek közösen elért eredménye is, a kormány ezért fontosnak tartja, hogy a családok a saját bőrükön, illetve pénztárcájukon is érezzék a változást – emelte ki a felsorolt támogatások kapcsán Földesi Gyula. A Fidesz választókerületi elnöke szerint az április 3-ai választás tétje az, hogy sikerül-e megvédeni a 12 év alatt elért eredményeket, vagy visszatérünk a baloldal országot romba döntő, családok megélhetését ellehetetlenítő politikájához.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.