2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fejleszti a kormány az út- és vasúthálózatot

Főoldal>Közérdekű>Fejleszti a kormány az út- és vasúthálózatot
 
Írta: Szerk.
2018. június 21. 08:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2500 milliárd forintos közúti és 1500 milliárd forintos vasúti fejlesztés várható a következő négy évben Magyarországon. Az összegből többek között 900 kilométernyi vasúti szakaszt korszerűsítenek és szintén 900 kilométernyi gyorsforgalmi úttal kapcsolatos beruházásra kerül sor.

Magyarország villamosított vasúti hálózata 2022-re eléri a 3300 kilométeres hosszt, miközben a szomszédos országokkal egyre inkább erősödik az összeköttetés. Villamosítják a szlovéniai Koper kikötője felé vezető vasútvonal teljes hosszát, és építik az új komáromi Duna-hidat, amelyet 2020 első negyedévétől lehet majd teherszállításra használni. A komáromi hídon kívül 5 határátkelő és két új Ipoly-híd kialakítása, valamint a Rajkáig futó M15-ös autóút  autópályává bővítése is szerepel a tervekben. Mindemellett három gyorsvasútprojekt indulhat el. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az Exim rendezvényén emlékeztetett arra, hogy Pekingben megállapodtak a Budapestet Belgráddal összekötő vasúti pálya modernizálásának végleges menetrendjéről is.

Ugyanakkor a visegrádi országok közösen terveznek egy gyorsvasútfejlesztést, amelynek a megvalósíthatósági tanulmányára a magyar kormány 1,5 milliárd forintot hagyott jóvá. A tervek szerint a vasút Budapestet Varsóval, Pozsonyon és Brno-n keresztül kötné össze. Ezeken felül a magyar és a román kormány szintén megállapodott egy gyorsvasút kiépítésében Budapest és Kolozsvár között, amelynek megvalósíthatósági tanulmányára egymilliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

A befektetések összegének 55 százalékát a magyar költségvetés, 45 százalékát pedig uniós forrás biztosítja.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.