2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felavatták Kispest „kis kórházát”

Főoldal>Közérdekű>Felavatták Kispest „kis kórházát”
 
Írta: Szerk.
2022. május 30. 14:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ünnepélyes keretek között avatták fel az egynapos sebészetet, a Kispesti Egészségügyi Intézet minden igényt kielégítő új részlegét. Az egyfajta kis kórháznak tekinthető osztály abból a közel 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósult meg, amelyet Kispest az Egészséges Budapest Program forrásaiból kapott egészségügyi ellátórendszerének fejlesztésére.

A közel egy évig tartó munkálatok befejeztével az intézmény egy kiemelkedően magas színvonalú részleggel gyarapodott: a kispesti egynapos sebészet nem jellemző módon két műtőből – egy kisebből és egy nagyobból – áll, és nemcsak méretében, hanem felszereltségében is kimagaslónak számít. A szakemberek szemészeti, laparoszkópos, sebészeti, nőgyógyászati és ortopédiai műtéteket, kisebb traumatológiai beavatkozásokat és urológiai műtéteket, valamint végbéltükrözést is végeznek itt, az épület harmadik emeletén. Mivel kerületünkben nincs kórház, a fejlesztésre óriási szükség volt: az egynapos sebészetnek köszönhetően a betegek mostantól a lakóhelyükhöz közel vehetik igénybe az említett szolgáltatásokat ahelyett, hogy más kerületekbe kellene utazniuk értük.

 

A mintegy 1 milliárd forintos fejlesztés a kormány Egészséges Budapest Programjának (EBP) forrásaiból valósult meg. A 2017-ben, 700 milliárd forintos keretösszeggel útjára indított program a közép-magyarországi régió történetének legjelentősebb egészségügyi fejlesztése: általa számos fővárosi és Pest megyei kórház és szakrendelő újult meg és újul meg a jövőben is – teljes egészében hazai forrásból, uniós támogatás nélkül. Az EBP beindítását a jó gazdasági teljesítmény tette lehetővé.

 

- A programból korábban Kispest a fővárosi kerületek közül szinte egyedüliként egyetlen forintnyi forrást sem kapott szakrendelőjének megújítására, mert a baloldali vezetésű önkormányzat úgy töltötte ki az igényfelmérőt, hogy abban azt jelezték, mindent meg tudnak oldani önkormányzati forrásból – emlékeztette lapunkat Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Mint mondta, ezt a szarvashibát korrigálni kellett, hiszen a főváros valamennyi kerületéhez hasonlóan Kispestre is jól jött volna a kormányzati támogatás. Végül – a kispesti Fidesz lobbijának köszönhetően – kimagasló mértékű támogatást kapott a kerület.

 

Elvonások helyett támogatások

 

- Az Egészséges Budapest Program is jól mutatja, hogy az Orbán-kormány kiemelten kezeli az egészségügyi intézmények megújítását, ellentétben a baloldallal, amely kormányzása idején 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, miközben a fővárosi betegellátás és a kórházak teljesen leépültek, eladósodtak, megszűnt 16 ezer kórházi ágy és mintegy 6 ezer egészségügyi dolgozó távozott a rendszerből – nyilatkozta lapunknak Földesi Gyula. Kispest és Pesterzsébet Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője az egynapos sebészet kivitelezésekor Dódity Gabriellával tekintette meg a hiánypótló részleget. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.