2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felejthetetlen élményeket kínálnak a kispesti nyári táborok

Főoldal>Kedvcsináló>Felejthetetlen élményeket kínálnak a kispesti nyári táborok
 
Írta: Szerk.
2021. május 14. 12:56
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elindult a nyári gyermektáborokra való jelentkezés időszaka, s bár a lehetőségek száma nagy, a helyek szinte mindenütt korlátozottak. Cikkünkben a kispesti programkínálatból szemezgettünk, segítve olvasóinknak, hogy mielőbb rátaláljanak a megfelelő táborra lurkóik számára.

Noha az időjárás nem éppen a legkegyesebb „arcát” mutatja majd a következő napokban, már most érdemes elkezdeni a nyári programok szervezését. A gyermekeknek szóló táborok esetében különösen fontos a mielőbbi jelentkezés, hiszen azok korlátozott számban tudnak helyeket biztosítani az önfeledt szórakozásra vágyó kicsiknek és nagyobbaknak, akikből idén egészen biztosan nem lesz hiány.

 

Ugyanakkor – talán éppen emiatt – táborból is akad bőven, így egyelőre jócskán van lehetőségük szemezgetni közülük a gyermekeknek és szüleiknek. Kispesten sincs ez másképp: a KMO Művelődési Központ és Könyvtár oldalán például 13 tematikus, különböző korosztályoknak szóló tábor közül lehet választani. A legkisebbeket – a 6-7 éves korosztályt – a Mesevirágom elnevezésű iskola-előkészítő mesés élménytáborba várják, amely augusztus 23-tól 27-ig tart majd, s amelynek helyszíne az F20 – Kreatív Műhely lesz. „A táborban életre keltünk egy mesét, amelyet a hét minden napján elmesélve alaposan körüljárunk, eljátsszuk azt, a különböző szereplők szemszögéből nézünk rá a történésekre, és a meséhez kapcsolódó játékokat, próbákat tűzünk ki” – írták a szervezők.

 

Ugyanakkor nemcsak a kicsik, hanem a 14-19 évesek is találhatnak kedvükre való programot a KMO kínálatában. „Mert kell egy hely – Forgasd ki!” címmel szerveznek nekik filmes, színjátszó és emberismereti tábort július 19-23 között, a Kispesti Kaszinóban. „A táborban lehetőség nyílik rövidfilmek csoportban történő megalkotására, a tábort vezető színészek segítségével. A hiteles színészi alakítás mikéntjétől, a megfelelő kameraállás kiválasztásán át, a produkcióhoz hasznos trükkökig sok mindent elsajátíthatsz, és nem utolsó sorban alkothatsz valami izgalmasat” – olvasható a tábor leírásában.

 

Hasonlóan bőséges a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár nyári tábor kínálata is, ugyanakkor az látszik, hogy sokan szeretnének jelentkezni rájuk, ugyanis vannak táborok, melyek helyei már beteltek.

Az elérhető programok közt szerepel a Bűvésztábor, ami 8-14 éveseknek szól: „Mindennap rengeteg új trükköt tanulunk, a bűvészet minden ágából. Közösen gyakoroljuk, és azt is megtanuljuk, hogyan kell jól előadni a mutatványokat. A bűvészet nem csak a kézügyességet fejleszti, de a beszédkészséget és a kreativitást is” – áll a leírásban. E tábor két turnusban várja a jelentkezőket; az első június 28-a és július 2-a között tart majd.

 

A Cirkusztábor három időpontban – az utolsó turnus augusztus 9-én indul – kínál felejthetetlen élményeket. A szervezők ígérete szerint a legkülönfélébb cirkuszi eszközöket próbálhatják majd ki a gyerekek, miközben megtanulhatnak néhány akrobatikus elemet is.

 

Azoknak, akik a programok széles tárházába ugranának fejest, a Kispesti Uszoda kínál remek lehetőséget. Június 21-től egészen augusztus 19-ig szerveznek nyári táborokat, melyeken nemcsak úszni tanulhatnak és strandolhatnak a gyerekek, hanem strandfocizhatnak és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.